Έκτακτοι υγειονομικοί έλεγχοι με εντολή Πατούλη για την κατσαρίδα σε ψωμί μαθητή

Έκτακτοι υγειονομικοί έλεγχοι με εντολή Πατούλη για την κατσαρίδα σε ψωμί μαθητή

Νέα ιστοσελίδα – Έπιπλο μουστάκας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που ανέβηκε σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης από μητέρα μαθητή σε σχολείο των Άνω Λιοσίων στον οποίο διανεμήθηκε δωρεάν, από εταιρεία catering συσσιτίων σε σχολεία, συσκευασμένο ψωμί, στο οποίο υπήρχε μία κατσαρίδα.

Εκπρόσωπος της διοίκησης του σχολείου δήλωσε «Το ψωμί παραδόθηκε στο μαθητή την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με την μερίδα του φαγητού. Δεν το έφαγε εκείνη την ώρα αλλά το πήρε μαζί του και το τοποθέτησε στην ψωμιέρα του σπιτιού του. Την Κυριακή που έβγαλε το ψωμί από την ψωμιέρα για να το φάει εντόπισε το έντομο. Εμείς το μάθαμε αυτό σήμερα το πρωί, όπου εμφανίστηκε η μητέρα του μαθητή, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει το γεγονός. Δεν μας έφερε όμως το προϊόν, έφερε μόνο φωτογραφίες. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της και αν θα κινηθεί νομικά. Εμείς γνωστοποιήσαμε στο τμήμα σχολικών γευμάτων το γεγονός, όπως έπρεπε. Για τα γεύματα που δίνονται στους μαθητές υπάρχουν καθημερινά τρεις αρμόδιοι του σχολείου, οι οποίοι για ασφάλεια δοκιμάζουν πάντα τρία από αυτά. Συνολικά στο σχολείο μας διανέμονται 300 μερίδες».

Για το περιστατικό διέταξε έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με αφορμή καταγγελίες σχετικά με ακατάλληλο τρόφιμο που εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε εντολή στα αρμόδια κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες».

Ιωάννης Μήτσος – Μαθήματα Μηχανολογίας – άρθρα

Related posts