Δημιουργία αθλητικού Συλλόγου Αιμοκαθαρόμενων και Μέταμοσχευμένων

Προς τους Αιμοκαθαρόμενους και μεταμοσχευμένους από όλα τα συμπαγή όργανα καθώς και από μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

 

Ιδρύεται αθλητικός σύλλογος μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρόμενων  με τίτλο ‘Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρόμενων Αττικής’ , που περιλαμβάνει αθλητές των περιοχών Μεγάρων, Ελευσίνας, Μάνδρας, Ασπρόπυργου κτλ.

 

Είναι γνωστό ότι ο αθλητισμός  προάγει την σωματική αλλά και την ψυχική υγεία για όλους και ιδίως σε άτομα με ειδικές ανάγκες όπως είναι οι νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι. Μελέτες διεθνώς έδειξαν πως το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται έως και 75% σε μεταμοσχευμένους και αιμοκαθαρόμενους οι οποίοι αθλούνται συστηματικά.

 

Υπάρχουν αθλητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα προεξέχοντες δύο συλλόγους α)τον  Πανελλήνιο αθλητικό σύλλογο μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑ και β)τον Σύλλογο Αθλούμενων Νεφροπαθων (Σ.Α.Ν.) , ιδρυθέντες προ 15ετίας. Αυτό το χρόνο έχουν ιδρυθεί  άλλοι 4 σύλλογοι αθλητικοί νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων  όπου το νέο χρόνο θα δημιουργήσουμε αθλητική ομοσπονδία και αν ο σύλλογος που ευελπιστούμε ν δημιουργηθεί στην περιοχή σας θα ενταχθεί στη νέα αθλητική ομοσπονδία μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαρόμενων αθλητών.

 

Η πατρίδα μας με τους υπάρχοντες αθλητικούς συλλόγους έχει σηκώσει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Φέτος ετοιμάζεται για τους Παγκόσμιους αγτώνες της Αργεντινής που θα γίνουν από 27/8 έως και 8/9/2015.

 

Ενταχθείτε στις τάξεις του αθλητισμού αυτού και επικοινωνήστε στο τηλ. : 6972 251056, 22960 82710 , κ. Γιώργο Αραπέτσικα ή 6937 013434 κ. Αρκά Ιωάννη

Παρόμοια άρθρα

Back to top button