ΠανΜεγαρική Ένωση: «Ζήτημα ηθικής – Ζήτημα Αξιοπρέπειας»

Ακολουθεί επιστολή της ΠανΜεγαρικής Ένωσης Συλλόγων.

Διαβάσαμε από την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ την συνέντευξη του Δημάρχου, όπου λίγο ως πολύ, κατηγορεί την ΠανΜεγαρική και τον Επικεφαλής Συντονιστή, του προσωρινού της Συμβουλίου, κύριο Ανδρέα Γεωργακή, ότι είμαστε η τροχοπέδη στην Ανάπτυξη που θα φέρει, το ιλιγγιώδες ποσό των αντισταθμιστικών των τριών εκατομμυρίων, βάση της επίσημης προσφοράς της εταιρείας, και όχι έξι με επτά όπως αναφέρει ο Δήμαρχος.

Σωστό θα είναι να αναφέρουμε ότι ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε αντισταθμιστικά, αφού αντισταθμιστικά ήταν και οι κάδοι που παρέδωσε η εταιρεία ΦΑΝΗΣ ΕΠΕ, το γνωστό χημικό εργοστάσιο, αλλά και τα ΕΛΠΕ με κάδους και μηχανήματα, αλλά ακόμα και η ΔΕΣΦΑ και μικρότερες εταιρείες της περιοχής, με τη διαφορά ότι οι εταιρείες αυτές επιλέγουν να τα δώσουν σε είδος και όχι σε χρήμα, για λόγους τους οποίους γνωρίζουν οι ίδιες.

Η μεγάλη διαφορά σε αυτά τα αντισταθμιστικά για το καλώδιο, είναι ότι δίνονται σε χρήμα και είναι στο χέρι του Δημάρχου να τα κάνει ότι θέλει.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι οι επιστήμονες, ηλεκτρολόγοι-μηχανολόγοι, που ήρθαν στο Δημαρχείο για το καλώδιο, κατέληξαν να λένε, ότι ακριβώς αναφέρει και ο Δημόκριτος στην ΜΠΕ του έργου. Ότι δηλαδή καταρχήν, το καλώδιο δεν θα είναι επιβλαβές εφόσον τηρηθούν όλες οι προβλέψεις της ΜΠΕ και σε κάθε περίπτωση θα βάλουν την υπογραφή τους μόνο όταν τελειώσει το έργο και πάρουν τις απαραίτητες μετρήσεις, αφού ηλεκτριστεί το καλώδιο, και φυσικά αφότου οι μετρήσεις αυτές είναι εντός των ορίων της μελέτης.

Οι επιστήμονες αυτοί, προς τιμή τους, αναφέρθηκαν σε ένα αγωγό (καλώδιο) και ΟΧΙ στο συγκεκριμένο έργο που αποτελείται από ένα σύνολο και συνδυασμό καλωδίων, πράγμα ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα. Παράλληλα, δεν είπαν τίποτα για το τι θα συμβαίνει στις συνδέσεις του καλωδίου, στην Πάχη για παράδειγμα και σε κάθε σύνδεση ανά οχτακόσια μέτρα, όπου το καλώδιο, στην σύνδεση του, θα πρέπει να βρίσκεται εντός επισκέψιμου φρεατίου.

Εμείς ως αξιοπρεπείς και ειλικρινείς, έχουμε διατυπώσει και τότε και τώρα τις επιφυλάξεις μας, και παραμένουμε να ζητούμε και τότε αλλά και τώρα να αλλάξει η όδευση του καλωδίου και να ΜΗΝ περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές. Είναι κρίσιμο να ειπωθεί ότι αντίστοιχο έργο ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στον κόσμο, για αυτό και δεν υπάρχει βιβλιογραφία τέτοια, που να επιτρέπει στους επιστήμονες, ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους να βάλουν την υπογραφή τους. Όλα αυτά οδηγούν στη αμφιβολία.

Είναι πολύ σημαντικό ότι έπειτα από αυτοψία που έκανε στο χώρο των έργων, ο εκπρόσωπός μας, κύριος Ανδρέας Γεωργακής, Αεροναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, μελετητής με δική του επιχείρηση στα Μέγαρα και δικαίωμα υπογραφής, μπορούμε να ενημερώσουμε το Μεγαρικό λαό ότι η ΜΠΕ του έργου, τουλάχιστον στο κομμάτι του Περιφερειακού στην Νέα Πέραμο ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία εκτελεί το έργο με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφει στην ΜΠΕ και έλαβε άδεια από το Υπουργείο. Καμία λοιπόν επιστημονική πρόβλεψη δεν ισχύει από αυτές που είχαν συζητηθεί.

Όλη αυτή λοιπόν η ανησυχία είναι ένας ακόμα λόγος, όχι μόνο να μην ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγή στο ΣΤΕ, αλλά να κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα διακοπής των εργασιών.

Αλήθεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Δήμαρχος, είχαν λάβει γνώση για αυτές τις αλλαγές και κατ’ επέκταση της αξιοπιστίας της εκτέλεσης των εργασιών από υπεργολάβο της εταιρείας, όταν εξέδιδαν, παρανόμως, την «αυτοματοποιημένη από το ΤΕΕ» άδεια για εκτέλεση εργασιών στην Πάχη, για το οποίο δεν αναφέρει τίποτα στην συνέντευξη του ο Δήμαρχος;

Δυστυχώς ο Δήμαρχος, εφαρμόζοντας το ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ του σχέδιο, όπως αναφέρει στην συνέντευξη του, το οποίο όπως μας ενημέρωσε, εκπόνησε σε αγαστή συνεργασία, με την παράταξη του κύριου Μπερδελή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Πομώνη και αφού κατάφερε να πείσει και την μεγαλύτερη πλειονότητα της υπόλοιπης Αντιπολίτευσης, φέρνει ως θέμα σήμερα Τρίτη την ΑΚΥΡΩΣΗ της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για προσφυγή στο ΣΤΕ.

Η ακύρωση της προσφυγής στο ΣΤΕ αποτελεί προϋπόθεση από την εταιρεία για να εκταμιεύσει το ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δήμου, εάν και εφόσον φυσικά η εταιρεία θελήσει να διαθέσει τα χρήματα αυτά.

Παρακολουθώντας, επίσης, από τα τοπικά ΜΜΕ, και τις επίσημες ανακοινώσεις, την ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ διαγραφή του κύριου Νίκου Νικόλιζα, από την παράταξη του Δημάρχου, όπου και ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται ότι ήταν ομόφωνη, όπως αποδείχτηκε από την ανεξαρτητοποίηση των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και μάλιστα Προέδρου του Ηρόδωρου κυρίας Γιάννας Ρήγας και του Αντιδημάρχου κύριου Σπύρου Κορώση, με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση, καταγγέλλοντας μάλιστα, στην κοινή τους ανακοίνωση, την αντιδημοκρατική λειτουργία του συνδυασμού του Δημάρχου και την ύπαρξη άτυπου διευθυντήριού.

Επιπλέον, όπως ο κύριος Νικόλιζας αναφέρει στην ανακοίνωση του και η Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος κυρία Ελένη Ρήγα, ΔΕΝ ήταν παρών στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και ΔΕΝ συμφωνεί με την Διαγραφή του.

Ενώ και ο ίδιος επισημαίνει την ύποπτη επιλογή του χρόνου, που επιλέχτηκε να μεθοδευτεί και να ανακοινωθεί η διαγραφή του, μόλις λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και έρχεται ως θέμα η ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του Δήμου για προσφυγή στο ΣΤΕ για το καλώδιο, μιας και ο Σύλλογος Ακτή Ντουράκο, στον οποίο ο φίλος Νίκος Νικόλιζας είναι Πρόεδρος, είναι ένας από τους Συλλόγους που συμμετέχουν στην ΠανΜεγαρική ένωση Συλλόγων.

Νιώθουμε, δυστυχώς, ότι για ακόμη μια φορά, επιβεβαιωνόμαστε, όταν από νωρίς μιλήσαμε για Αυτογελοιοποίηση, Αυτοακύρωση και κατήφορο δίχως τέλος. Δυστυχώς η πολιτική ζωή του τόπου μας έχει πέσει σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ πιστεύουμε χαμηλά επίπεδα, με ευθύνη του Δημάρχου και του Διευθυντηρίου του.

Για ακόμα λοιπόν μία φορά, υπενθυμίζουμε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, Επικεφαλής και Μη, Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, ότι κανείς δεν δικαιολογείται να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις των επικεφαλής, ως άβουλο και πειθήνιο πλάσμα. Ότι όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους και των αποφάσεων τους απέναντι στο λαό, που με την ψήφο του, τους εμπιστεύτηκε.

Εμείς οι Σύλλογοι που συμμετέχουμε στην ΠανΜεγαρική.

Πιστεύουμε ότι είναι ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να μην συμμετέχουν στο μέλλον σε καμία τέτοιου τύπου ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ τακτική, η οποία τους μόνους που κατάφερε να κοροϊδέψει ήταν τους Πολίτες και τους Συλλόγους.

Πιστεύουμε ότι είναι ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ να μην ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ την προηγούμενη απόφαση τους με την οποία προσέφυγε ο Δήμος μας στο ΣΤΕ για αλλαγή όδευσης του καλωδίου εκτός κατοικημένων περιοχών.
Η αποψινή ψήφος που θα προσφέρετε στο Μεγαρικό Λαό κύριοι εκλεγμένοι, μπορεί να περιέχει μόνο ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ στην άρση της Προσφυγής και απολύτως τίποτα ενδιάμεσο.

Η ιστορία θα γραφτεί και θα φροντίσουμε και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες, να το θυμίζουμε με πλήρη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αποδεικτικά στοιχεία στις οικογένειές μας, στους πολίτες του τόπου αυτού, αλλά και σε πολίτες άλλων περιοχών, όλα όσα έγιναν, γράφτηκαν και θα γραφτούν.
Επιμένουμε, εμμένουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αλλαγή της όδευσης του καλωδίου δίχως να αλλάξουμε την κατεύθυνσή μας.

Γραφείο Επικοινωνίας
ΠανΜεγαρική Ένωση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button