Γ. Ρήγα: «Ο “Ηρόδωρος” όχι μόνο στα βράχια δεν πήγαινε αλλά βρήκατε και «προίκα» 388.549 ευρώ κύριε Τσιούνη»

Ακολουθεί επιστολή της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, Γιάννας Ρήγα, επέχουσα θέση απάντησης στον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος».

Θα ξεκινήσω την απάντηση μου κ. Τσιούνη επιστρέφοντάς σας τον χαρακτηρισμό «λιβελογράφημα», καθώς η δημοσίευση πραγματικών και αδιαμφισβήτητων γεγονότων δεν αποτελεί συκοφαντικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα. Αλλά οι αλήθειες είναι δύσκολες και τα ψέματα εύκολα.

Όταν κάποιος δεν ανανεώνει τις συμβάσεις, ενώ έχει τη δυνατότητα, τότε μόνο για ΑΠΟΛΥΣΗ μπορούμε να μιλάμε. Αναφερθήκατε κ. Τσιούνη στις διαδικασίες που θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί έναν χρόνο νωρίτερα ώστε να έχετε τη δυνατότητα να μην ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ τους τέσσερις εργαζόμενους με αναπηρία.
Η Διοίκηση που έπρεπε να μεριμνήσει για τη συνέχεια των συμβάσεων φυσικά και είναι η δική σας! Είχατε 10 μήνες περιθώριο και κατάλληλο προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του για να κάνετε αυτά που πρέπει.

Αποποιείστε την ευθύνη ξεχνώντας ότι εσείς κ. Τσιούνη διοικείτε το Νομικό Πρόσωπο όλο αυτό το διάστημα, καθώς και ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 συντάχθηκε και υπογράφηκε επί των ημερών σας με την απόφαση του Δ.Σ 1/2022 στις 22/2/2022, οπότε μάλλον εσείς ο ίδιος είχατε όλο το χρόνο να ξεκινήσετε τις διαδικασίες αυτές αλλά σκοπίμως ολιγωρήσατε!
Συνεπώς μπορώ να πω ότι είστε καλός μόνο στο να «πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας κλασσικά ότι για όλα «φταίνε οι προηγούμενοι».

Αναφερθήκατε στην κακή οικονομική κατάσταση του Νομικού Προσώπου και είπατε συγκεριμένα ότι «σκοπός μου ήταν να το ρίξω στα βράχια αφήνοντας εκτεθειμένες τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2021».

Είναι εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, να «πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα» με τη λογική «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος», να μιλάμε αόριστα χωρίς στοιχεία, ανάλογα με το πώς μας βολεύει. Από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο και χρειάζεται να διαθέτεις «πολλά κιλά» γνώσης, θέλησης, εργατικότητας και ικανότητας, για να κάνεις πραγματική δουλειά σε έναν τόπο.

Οφείλω λοιπόν να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα, με αποδείξεις για να «καθαρίσω» τη λάσπη που κάποιοι εντέχνως μου επιρρίπτουν.

Στις 6 Νοεμβρίου 2021 που αποχώρησα από το Νομικό Πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» στο ταμείο του (στις τράπεζες δηλαδή) υπήρχαν 220.885,18 Ευρώ! (Στην κατοχή μου υπάρχουν τα αποδεικτικά των τραπεζών).
Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος του 2021, περιμέναμε να εισπράξουμε το ποσό των 167.664,20 ευρώ από:

– το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ (από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς), 102.664,20 ευρώ για τους μήνες Σεπτέμβριο 2021 έως και Δεκέμβριο 2021.
– το Πρόγραμμα Αναβάθμισης των Παιδικών Σταθμών, που καταφέραμε να εντάξουμε τον «ΗΡΟΔΩΡΟ», 50.000 ευρώ.
– Από το Πρόγραμμα μετατροπής των Παιδικών Σταθμών σε Βρεφικούς, που επίσης καταφέραμε να εντάξουμε τον «ΗΡΟΔΩΡΟ», ένα υπόλοιπο 15.000 ευρώ. (από το εγκεκριμένο ποσό των 176.000 ευρώ).

Τα παραπάνω ποσά εισπράχθηκαν στις αρχές του 2022 λόγω του ότι, κ. Τσιούνη, ολιγωρήσατε, δεν κάνατε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσα σε ένα διάστημα 2 μηνών (Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2021) ώστε να τα εισπράξετε νωρίτερα, ενώ τόσο το προσωπικό του Νομικού Προσώπου με πρώτη τη Διευθύντριά του όσο και εγώ η ίδια σας βοηθούσαμε και σας καθοδηγούσαμε.

Το Νομικό Πρόσωπο λοιπόν όχι «στα βράχια» δεν πήγαινε αλλά το βρήκατε, κ. Τσιούνη, με μια συνολική «προίκα» 388.549,38 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι μισθοί των 100 οικογενειών του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ», που μόνο «μετέωρες» δεν ήταν, και ταυτόχρονα πληρώθηκαν και όλοι οι προμηθευτές και όσες επιχειρήσεις συνεργάζονταν μαζί μας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τον Νοέμβριο του 2021 σε συνεργασία με το εξαιρετικό προσωπικό του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ» καταφέραμε ένα μικρό θαύμα με τα οικονομικά του στοιχεία. Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανσή του, βελτιώσαμε όλους τους τομείς της διοίκησής και των δομών του (ΚΑΠΗ, Παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ) και αυτά αναγνωρίστηκαν από τους συμπολίτες μας. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών, ενταχθήκαμε και αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά προγράμματα και εξοφλήσαμε χρέη ύψους 850.000 ευρώ σε προμηθευτές και εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι για μήνες.

Σας παρέδωσα λοιπόν ένα Νομικό Πρόσωπο εύρωστο οικονομικά, που κατάφερε να παράξει σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα των δράσεων (κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις κ.α.) όσο και στον τομέα των βελτιώσεων της καθημερινότητας των αθλητών και αθλητριών και γενικότερα των συμπολιτών μας. Ποιο ήταν το Νομικό Πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» και ποιο ήταν το έργο του επί 7 χρόνια το γνωρίζουν και οι πέτρες…

Μέχρι και σήμερα (10 μήνες μετά) δεν έχετε να παρουσιάσετε τίποτα καινούργιο στους τομείς των αρμοδιοτήτων σας και κυρίως δεν έχετε όραμα για το μέλλον του Νομικού Προσώπου. Οπότε καμία δικαιολογία δεν υπάρχει στο ότι δεν επαναπροσλάβατε τους 4 εργαζόμενους!

Εφόσον σέβεστε, όπως αναφέρετε ο ίδιος, το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζομένου για πρόσβαση στην εργασία, έστω και την ύστατη στιγμή σας καλώ να κάνετε το σωστό και να φροντίσετε να επαναπροσληφθούν οι τέσσερις εργαζόμενοι με αναπηρία διότι έως και σήμερα, παρότι γνωρίζετε πολύ καλά τον τρόπο, δεν το έχετε κάνει.

Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που κατέχει να παραιτηθεί, ή να πάει στο σπίτι του. Υπάρχουν άλλοι συμπολίτες μας νέοι, έμπειροι, με επιστημονική γνώση και όρεξη για δουλειά. Άλλωστε όπως λέτε και εσείς «ουδείς αναντικατάστατος».

Όσο για το «ποιος συνεχίζει να κάνει ένα ανελέητο φθηνό πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας» ειδικά μετά και από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button