ΠανΜεγαρική Ένωση: Μπαζώματα στο περιφερειακό πάρκο «Βουρκάρι»

Δελτίο τύπου – καταγγελία της ΠανΜεγαρικής Ένωσης αναφέρει: ΔΥΣΤΥΧΩΣ για ακόμα μια φορά επιβεβαιωνόμαστε όταν λέμε ότι, «Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ… ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ».

ΜΠΑΖΩΜΑ, λοιπόν, και πάλι στο Περιφερειακό Πάρκο «Βουρκάρι», και μάλιστα σε σημείο τέτοιο, που σε περίπτωση πλημμύρας θα κατευθύνει τα νερά, στο αεροδρόμιο και τα σπίτια του οικισμού των Αλμύρων, αφού φράζει ένα ενεργό ρέμα και την ομαλή απορροή των νερών στη θάλασσα.

Το κραυγαλέο της περίπτωσης, είναι ότι, το μπάζωμα, το κάνει η εταιρεία που σκάβει για να περάσει το καλώδιο, με υπόδειξη, για τον χώρο, και επίσημη άδεια από την Πολεοδομία Μεγάρων, όπως ισχυρίστηκε ο υπεύθυνος εργοδηγός, σε εκπρόσωπό μας, που βρέθηκε επιτόπου, προκειμένου να ενημερωθούμε γιατί μπαζώνουν στο Περιφερειακό Πάρκο «Βουρκάρι» αλλά και να ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με το ΠΔ (ΦΕΚ 72 ΑΑΠ από 31/3/17) για την προστασία του Βουρκαρίου, όπου και περιγράφονται, καθαρά, οι επιτρεπόμενες δράσεις και κατασκευές σε κάθε ζώνη προστασίας του Βουρκαρίου.

Προφανώς καταγγείλαμε το συμβάν στην Αστυνομία, προκειμένου να προστατέψουμε, για ακόμα μία φορά, το Βουρκάρι από την περαιτέρω υποβάθμιση και σκοπεύουμε να προβούμε σε κάθε ΝΟΜΙΜΗ ΝΟΜΙΚΗ ενέργεια για να τα το πετύχουμε.

Δυστυχώς αντί να ζήσουμε την αναβάθμιση της περιοχής, μετά και την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, και την εξαγγελία του για αναβάθμιση με κατασκευές παρατηρητηρίων πουλιών, αναψυκτήριων, χώρων υποδοχής σχολείων κ.λ.π., με κονδύλια της Περιφέρειας, ζούμε ένα ακόμα μπάζωμα και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εργοδηγού της εταιρείας, με την επίσημη άδεια και υπόδειξη για τον χώρο από μια υπηρεσία του Δήμου μας. Αντί δηλαδή οι υπηρεσίες του Δήμου μας να προστατεύουν την περιοχή, εφαρμόζοντας το ΠΔ για το Βουρκάρι, αλλά και τις περιουσίες των κατοίκων από πλημμύρες, δίνουν άδεια και υποδεικνύουν το συγκεκριμένο σημείο για μπάζωμα.

Έτσι λοιπόν το καλώδιο που δεν θα είχε ούτε οπτική όχληση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, όχι μόνο δεν φέρνει ούτε ένα ευρώ αντισταθμιστικών ωφελημάτων, στις περιοχές τις οποίες πλήττει, αλλά φέρνει, υποβάθμιση του Βουρκαρίου και μπάζωμα ενεργών ρεμάτων. Ρεμάτων τα οποία και καθάρισε η Αντιπεριφέρεια, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, αναγνωρίζοντάς τα ως ενεργά ρέματα.

Στόχος μας λοιπόν με το παρόν δελτίο Τύπου – καταγγελία, είναι να ενημερώσουμε, ΟΛΟΥΣ, πολίτες και Συλλόγους, για τη νέα υποβάθμιση στην περιοχή μας αλλά και να δείξουμε για ακόμα μία φορά, ότι τα σχέδια των εταιρειών, για την περαιτέρω υποβάθμιση των περιοχών μας γενικότερα, στο βωμό της αύξησης της κερδοφορίας τους, δεν σταματούν. Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα τη σταδιακή επέκταση των δεξαμενών της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, την προσθήκη τώρα της πλωτής δεξαμενής αλλά και την μελλοντική διακίνηση LNG με φορτηγά, μέσα από τα Μέγαρα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης την άδεια των ΕΛΠΕ για εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με αέριο που είναι σε ισχύ, τα σχέδια για ορυχεία βωξίτη κ.λ.π.

Τέλος, θυμίζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή, με την κατάρρευση των πεζοδρομίων και τμήματος του δρόμου στη Βαρέα, όπου ο τοπικός σύλλογος προειδοποιούσε από χρόνια, για αυτό που τελικά συνέβη, ζητάμε την συμπαράσταση όλων Συλλόγων και Πολιτών, να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε μία ακόμα προαναγγελθείσα καταστροφή. Γιατί αν δεν φύγουν τώρα τα μπάζα, δεν θα φύγουν ποτέ και τον χειμώνα… απλά θα βρέξει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button