Ο Ν. Μαυροειδής απαντά στις απρόσωπες κατηγορίες εναντίον του περί διασποράς ψευδών ειδήσεων

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του γονέα μαθήτριας του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων κ. Νικολάου Μαυροειδή, ως απάντηση σε απρόσωπες κατηγορίες εναντίον του περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Είναι «οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα τη δε κάμηλον καταπίνοντες». Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Χριστό, για τους Φαρισαίους. Κυριολεκτικά σημαίνει «είναι τυφλοί οδηγοί αυτοί που τεμαχίζουν το κουνούπι αλλά καταπίνουν την καμήλα». Μεταφορικά αναφέρεται σε αυτούς που με την υποκρισία τους επιμένουν σε ένα ασήμαντο ζήτημα, πολλές φορές από κουτοπονηριά, ενώ αγνοούν ή και ενσυνείδητα παραβλέπουν ή υποτιμούν ή αποκρύπτουν, αυτό που είναι πράγματι σημαντικό, σπουδαίο και κρίσιμο.

Με αυτή τη σύντομη εισαγωγή, απαντάω κατ’ αρχήν, στους ανώνυμους κατηγόρους μου, που δεν υπογράφουν με το όνομά τους τις κατηγόριες τους εναντίον μου, στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί «διασποράς ψευδών ειδήσεων και ψευδών καταγγελιών» εκ μέρους μου, που τελέσθηκαν δια του Τύπου (με αφορμή την δημοσίευση επιστολής μου πρόσφατα), κρυπτόμενοι, οι ανώνυμοι κατήγοροι, πίσω από γραφειοκρατικές ετικέτες, όπως «Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων» ή «Το Δ.Σ.»!

Όμως επειδή δεν καταδέχομαι να απαντάω σε ετικέτες χωρίς πρόσωπο, με την παρούσα επιστολή – απάντησή μου, θα απευθύνομαι κατά πρόσωπο στους αρμόδιους, όπως κι εγώ με το πρόσωπό μου, επώνυμα και όχι με προσωπίδα, εμφανίζομαι και απευθύνομαι στη μεγαρική κοινωνία.

Αποδέκτες λοιπόν των απαντήσεών μου θα είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τις πιο πάνω ετικέτες, και τοποθετήθηκαν, με τον τρόπο τους, έναντι της δημόσιας ενημέρωσης που έκανα στους συμπολίτες μου, για το φλέγον θέμα της υγειονομικής κρίσης.

Ενημέρωσα την κοινή γνώμη για την πανδημία, όχι γενικά, αλλά στο πεδίο της σχολικής κοινότητας των Μεγάρων και συγκεκριμένα για τα σχολεία 4ο και 5ο δημοτικά, που νομιμοποιούμαι κι έχω υποχρέωση να παρεμβαίνω, και ως πολίτης των Μεγάρων αλλά αν μη τι άλλο και ως γονέας μαθήτριας του 4ου δημοτικού σχολείου, χωρίς να παίρνω την άδεια για να το κάνω αυτό από κανέναν, που μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως ταγός και προστάτης των συμφερόντων και των νόμιμων δικαιωμάτων μου, εμού και του κάθε πολίτη ή γονέα.

Αυτοί, λοιπόν, που πραγματικά τοποθετήθηκαν, απρόσωπα, πίσω από τις πιο πάνω ετικέτες και με κατηγόρησαν για «ψευδείς καταγγελίες και διασπορά ψευδών ειδήσεων», και στους οποίους εγώ απαντώ προσωπικά και όχι απρόσωπα και κρυπτόμενος, δεν είναι άλλοι, από τον δήμαρχο κ. Γρηγόριο Σταμούλη, ο οποίος προΐσταται ως πολιτικός προϊστάμενος του «Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων» του δήμου Μεγαρέων και από τον κ. Παναγιώτη Λάο, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του «Δ.Σ.», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου και είναι αυτός που παρίσταται και εκπροσωπεί δημόσια τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, σε όλα τα φλέγοντα θέματα που ανέκυψαν από την μεταστέγαση του σχολείου μέχρι και σήμερα.

Οι ανωτέρω κύριοι, λοιπόν, δεν τοποθετήθηκαν ούτε απάντησαν με τις ανακοινώσεις τους εναντίον μου, ευθέως και συνολικά, στα συγκεκριμένα ζητήματα, όπως διεξοδικά αναφέρονταν στην επιστολή μου και στην εξώδικη διαμαρτυρία μου, προς την κ. υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύθηκε μαζί με την επιστολή μου.

Οι ανωτέρω έπραξαν το αντίθετο από του να τοποθετηθούν επί των αιτιάσεών μου και του περιεχομένου των δημοσιευμάτων μου. Εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος μου στην διατύπωση (το «κουνούπι» που λέγαμε), όπου αντί για το «5ο», έγραψα, ως άλλος «δαίμων του τυπογραφείου», ότι έκλεισε το «4ο» δημοτικό σχολείο, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, που εμφανίστηκαν πράγματι, στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα – κτήριο του 5ου δημοτικού και αρκέστηκαν, μετά από αυτό, μόνο στο να ισχυριστούν ότι «κάνω ψευδείς καταγγελίες και ότι διασπείρω ψευδείς ειδήσεις».

Οι ανωτέρω κύριοι απέφυγαν επιμελώς, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, να αναφερθούν στο αληθές, που το γνώριζαν, ότι δηλαδή πράγματι στο ένα από τα δύο σχολεία, που συστεγάζονται στο κτίριο του 5ου, εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού και ότι, πράγματι εγώ, ο Νικόλαος Μαυροειδής, δεν λέω ψέματα, ούτε διασπείρω ψευδείς ειδήσεις στην πόλη. Απλά, αντί για το 4ο, που από λάθος έγραψα ότι έκλεισε, δεν έκλεισε το 4ο αλλά έκλεισε το 5ο δημοτικό σχολείο. Αν ήταν έντιμοι απέναντι στη κοινή γνώμη της πόλης, αυτό θα έλεγαν πρώτα, θα με διόρθωναν δηλαδή και μετά, αν είχαν πράγματι επιχειρήματα θα μου απαντούσαν και σε όσα καταμαρτυρούσα για τα έργα και τις ημέρες τους, σε σχέση με το ζήτημα που έθιγα.

Μετά ταύτα πρέπει να σημειωθεί ότι, αν δεν είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση λοκντάουν στην Αττική, σήμερα οι μαθητές του 5ου δημοτικού θα ήταν αποκλεισμένοι από το σχολείο τους, σε καραντίνα, γιατί «ο καλός Θεός προστάτευσε» αντί για το 5ο σχολείο, το 4ο σχολείο, δηλαδή «ο καλός Θεός», σύμφωνα με τον απρόσωπο κατήγορό μου, που υπογράφει ως «Δ.Σ.», προστάτευσε το σχολείο του κ. Λάου και όχι το 5ο, που μάλλον βαρύνεται από την αμαρτία της συγκατάνευσης του δικού του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να συμφωνήσει να δεχτεί όλα τα παιδιά του 4ου (ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, αριθ, πρωτοκόλλου 13266/6-8-2020, καθότι οι «αρμόδιοι» τον έδεναν τον γάιδαρό τους)!

Μετά από τα πιο πάνω ελάχιστα, που έχω αναφέρει σχετικά με τον τρόπο των επικριτών μου, αγαπητοί μου συμπολίτες, νομίζω εύλογα θα διερωτάται κάθε καλόπιστος πολίτης, πού οφείλεται η εμμονή των απρόσωπων κατηγόρων μου, να διακηρύσσουν στη διαπασών ότι «είναι ψευδής η καταγγελία μου ότι έκλεισε το 4ο δημοτικό σχολείο» και ότι «διασπείρω στην πόλη ψευδείς ειδήσεις».

Η απάντηση στην πιο πάνω απορία, είναι απλή και έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την παντελή απουσία του κ. Σταμούλη από το πρόβλημα που προέκυψε στο 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, λόγω της γένεσης των στατικών προβλημάτων του κτιρίου του και της από κει και μετά ανορθολογικής και μη νόμιμης διαχείρισης του προβλήματος από την διοίκηση του κ. δημάρχου και των δημοτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των μικροπολιτικών και ιδιοτελών επιδιώξεων κάθε παράγοντα ή παραγοντίσκου, που κάνει παιχνίδι με τα κοινά της πόλης.

Επιπροσθέτως και επί των ανωτέρω, λάβετε υπόψη σας το εξής: Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ελένη Ρήγα, για το θέμα της μεταστέγασης του 4ου σχολείου, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 12 Αυγούστου του 2019 υποστήριξε τη θέση ότι το κτίριο του 5ου δημοτικού σχολείου είναι κατασκευασμένο για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και δεν μπορεί, το είπε κατηγορηματικά σε κείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορεί να υποδεχτεί παραπάνω από τριακόσιους μαθητές.

Στο ίδιο συμβούλιο, ο κ. Παναγιώτης Λάος, ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού, εκτός από τη θέση του περί της αναστολής λειτουργίας του 4ου δημοτικού, ζήτησε όλοι οι μαθητές του 4ου να στεγαστούν στο κτίριο του 5ου, δηλαδή το κτίριο του 5ου και η αυλή του, σύμφωνα με την θέση του κ. Λάου, θα έφτανε να στεγάζει 600 μαθητές! Το δημοτικό συμβούλιο τελικά ψήφισε την πρόταση της κ. αντιδημάρχου και τοποθέτησε τις δύο τάξεις του 4ου δημοτικού (Πέμπτη και Έκτη) στο κτίριο του 6ου δημοτικού σχολείου και τι υπόλοιπες στο κτίριο του 5ου.

Έναν ακριβώς χρόνο μετά δηλαδή στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, εν μέσω πανδημίας, στην αρχή του δεύτερου κύματος αυτής, η κ. Ελένη Ρήγα δεχόταν την πρόταση που είχε κάνει ο κ. Λάος ένα χρόνο πριν και στοίβαξε όλα τα παιδιά του 4ου δημοτικού σχολείου, στο κτίριο του 5ου, που βέβαια με τις άρον άρον μεταγραφές μαθητών που έγιναν από το 4ο σχολείο, στεγάζει σήμερα συνολικά 400 μαθητές και των δύο δημοτικών σχολείων.

Στις παραπάνω πρακτικές αντιδράσαμε οι γονείς και από τα δύο σχολεία, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι στην επικαιρότητα τα προβλήματα των σχολείων μας, με όλες τις ενέργειες που κάναμε οι «ελεύθεροι και ανεξάρτητοι γονείς – πολίτες» είτε συλλογικά είτε ατομικά ο καθένας από μας.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο αυτό που επίσης αποσιωπούν στην απάντησή τους οι κατήγοροί μου (η «καμήλα» που λέγαμε), ότι δηλαδή οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων εξέφεραν σοβαρές αντιρρήσεις για τις μεθοδεύσεις επίλυσης του ζητήματος στέγασης του 4ου σχολείου από τον δήμο Μεγαρέων. Αντιρρήσεις όμως υπήρχαν από τους εκπαιδευτικούς και ως προς την τεχνική και κτηριολογική ικανότητα του 5ου δημοτικού, να δεχτεί το σύνολο των μαθητών του 4ου σχολείου.

Άξιοι εκπαιδευτικοί, όπως η διευθύντρια και επί πολλά έτη αφιερωθείσα και αέναα αγωνιζόμενη για την πρόοδο της σύνολης υποστασιακής υπάρξεως του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, κ. Ελένη Κάγια, όπως και ο διευθυντής του 5ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, κ. Χρήστος Γκαμπένης, ο οποίος ευτυχεί να συζητείται στην πόλη μας, ότι το σχολείο που διευθύνει αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας και κυψέλη πρότυπης εκπαιδευτικής μονάδας, και οι δύο αυτοί σεμνοί και άξιοι εκπαιδευτικοί αγνοήθηκαν παντελώς έως και περιφρονήθηκαν, ως προς τις αιτιάσεις τους για τον τρόπο διευθέτησης του προβλήματος στέγασης του 4ου δημοτικού σχολείου, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, την διοίκηση αυτού αλλά και την αντιπολίτευση, η οποία στην κυριολεξία, αιφνιδιαζόμενη κάθε φορά από τις μεθοδεύσεις της διοίκησης και χωρίς να έχει μελετήσει το πρόβλημα του 4ου δημοτικού σχολείου, σύρθηκε και κατέληξε σε αποφάσεις που δεν δικαιολογούν το ρόλο της και την αποστολή ως παράγοντα ελέγχου της διοίκησης από αυθαίρετες, επιπόλαιες και μη νόμιμες πράξεις.

Τέλος, δηλώνω ότι έχω στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, τα στοιχεία, που αναφέρονται στην εξώδικη διαμαρτυρία μου προς την κ. υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, καθώς και ότι είμαι στην διάθεση κάθε καλοπροαίρετου συνομιλητή και ενδιαφερόμενου για τα προβλήματα των σχολείων μας, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αγωνιστούμε όχι μόνο για την προστασία των παιδιών μας απέναντι στα προβλήματα υγείας που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας, αλλά να αγωνιστούμε και για την σωτηρία του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων από την εξαφάνιση ή και την αρνητική εξέλιξη και μετατροπή του σε ένα «μικρό» σχολείο της πόλης μας.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ανυπόκριτα τον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που φιλοξενεί την απάντησή μου αυτή αλλά και την μερίδα του τύπου που με αγνοεί, διότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δημοκρατία στην πόλη, όσο κι αν σε κάποιους αυτό μπορεί να μην αρέσει.

Μέγαρα 23 Φεβρουαρίου 2021

Με τιμή
Νικόλαος Σ. Μαυροειδής
Οινοποιός
Γονέας μαθήτριας 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων.-

Παρόμοια άρθρα

Back to top button