Ο κ. Μαρινάκης αποδέχεται τη διεξαγωγή debate

Ο συνδυασμός Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, και ο κ. Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ερώτημα για τη διεξαγωγή debate, ανάμεσα στους υποψηφίους Δημάρχους, αποδέχθηκαν την πρόταση και θεώρησαν αυτονόητο ότι σε αυτή τη διαδικασία θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, στην σχετική συζήτηση που έγινε ανάμεσα στους συνδυασμούς για την κοινή αποδοχή των όρων του διαλόγου, υπερασπίστηκε την ανάγκη διεξαγωγής του debate. Είναι γεγονός ότι στην συγκεκριμένη συζήτηση τέθηκαν κάποια ζητήματα από εκπροσώπους των εφημερίδων, διευκρινίζουμε ότι εμείς απαντήσαμε θετικά σε όλες τις προτάσεις για debate. Ο συνδυασμός μας, αποδέχθηκε επίσης την πρόταση για διεξαγωγή του debate στο διαδικτυακό κανάλι megaratv. Oι εκπρόσωποι του κ. Σταμούλη όντως, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση ο συνδυασμός «Τώρα», έθεσαν προσχώματα και τορπίλισαν την διεξαγωγή του διαλόγου. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να προτείνουν την διεξαγωγή debate ανάμεσα στον κ. Μαρινάκη και τον κ. Σταμούλη, πριν τη διενέργεια του πρώτου γύρου των εκλογών. Μία εξόχως προσβλητική πρόταση για τη δημοκρατία, τους υπόλοιπους συνδυασμούς και τους ψηφοφόρους.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο που θα διέπεται από κανόνες, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών και θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Δηλώνει επίσης ότι είναι πρόθυμος να μετάσχει σε debate μεταξύ των υποψηφίων που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, εάν υπάρξει ανάγκη επαναληπτικού γύρου εκλογών.

 

Ο κ. Μαρινάκης, έχει αποδείξει ότι σέβεται τον Δημόσιο Διάλογο και θυμίζει στους συνυποψήφιους και τους πολίτες ότι ήταν ο πρώτος Δήμαρχος που άνοιξε τις πόρτες του δημαρχείου και επιζητούσε την κριτική. Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που σε κάθε σημαντικό θέμα καλούσε τα τοπικά ΜΜΕ, προχωρούσε σε συνεντεύξεις Τύπου, ήταν ανοιχτός σε κάθε ερώτηση, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

 

Ο συνδυασμός Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο εγκαινίασε τη διαδικασία του Δημόσιου Διαλόγου, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες θέτει θέματα στο Δημόσιο Διάλογο, καταθέτει προτάσεις και συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών. Επιζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών, έχουμε ζητήσει αυστηρή κριτική και έχουμε φθάσει στο σημείο επανειλημμένα να ζητάμε από τους πολίτες να αμφισβητούν και να διασταυρώνουν ακόμη και τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τη διοίκηση. Είμαστε ο συνδυασμός που εμπιστεύεται την κριτική των πολιτών και επιδιώκει τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο και δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπως φαίνεται ότι κάνουν συγκεκριμένοι υποψήφιοι που προσπαθούν να αποφύγουν το διάλογο.

Συμμετοχή στο Δημόσιο Διάλογο

Ο συνδυασμός Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα και o κ. Μαρινάκης για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο εγκαινίασαν τη διαδικασία του Δημόσιου Διαλόγου, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες θέτουμε θέματα στο Δημόσιο Διάλογο, καταθέτουμε προτάσεις και συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών. Ο κ. Μαρινάκης, με αφορμή την σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού «Τώρα» σημειώνει ότι ο κ. Μπερδελής είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος που συμμετέχει στη διαδικασία του Δημόσιου Διαλόγου και επιθυμεί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει.

 

Ο κ. Μπερδελής έχει βρεθεί στη διοίκηση σε σημαντικές θέσεις και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος για 8 χρόνια. Η πρότασή του να εκλέγονται οι αντιδήμαρχοι, είναι ένας καινοφανής νεωτερισμός που δείχνει να υποβαθμίζει το γεγονός ότι οι αντιδήμαρχοι είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του Δημάρχου, δεν αποτελούν αξίωμα, αλλά θέση αυξημένης ευθύνης. Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να συζητήσουμε την ιδέα να ψηφίζονται οι αντιδήμαρχοι από τα μέλη του συνδυασμού εάν γινόταν σαφές το κατά πόσο αυτή η τακτική μπορεί να θεωρηθεί πιο δημοκρατική, από τη στιγμή που οι θέσεις αντιδημάρχων καταλαμβάνονται από συμβούλους, οι οποίοι είναι ήδη εκλεγμένοι από τους πολίτες. Συμφωνούμε με τον κ. Μπερδελή ότι είναι απαράδεκτο ένας υποψήφιος να τάζει θέσεις αντιδημάρχων σε πολίτες προκειμένου να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, όπως ολόκληρη η κοινωνία έχει πλέον αντιληφθεί τέτοιες συμπεριφορές.

 

Θα μπορούσαμε επίσης να αποδεχθούμε την ιδέα, που όπως γνωρίζει ο κ. Μπερδελής προτάθηκε το 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου και να στηρίξουμε την πρόταση ότι θα προχωρήσουμε σε ανοιχτές διαδικασίες επιλογής των καταλληλότερων προσώπων από την τοπική κοινωνία για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης. Όμως είναι επίσης δεδομένο ότι πρόταση του κ. Μπερδελή για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη από τους πολίτες, είναι αντίθετη με το νόμο 3852/2010. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, δεν είναι θέση που αναθέτει ο Δήμαρχος, αλλά κατατίθενται υποψηφιότητες και αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τους πολίτες. Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης αποφασίζει και για τα μέλη της Διοίκησης των Νομικών Προσώπων του δήμου.

Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

«Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button