Στρατούρης Γιώργος: Η ψήφος μας ως δύναμη ανατροπής

Την Κυριακή στις 18 Μαΐου καλούμαστε ως πολίτες να στείλουμε μαζικά το δικό μας μήνυμα μέσα από τις κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

 

Η διοίκηση που άσκησε ο κ. Μαρινάκης ως εκλεκτός της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά θα επιβραβευθεί; Η μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που απόρροιά τους ήταν το καταστροφικό για τους ΟΤΑ σχέδιο ¨Καλλικράτης¨ θα περάσουν απαρατήρητα από την τοπική κοινωνία; Οι συνδυασμοί που αυτοαποκαλούνται ¨ανεξάρτητοι¨ όπως αυτοί των κυρίων Σταμούλη και Μπερδελή αντίστοιχα, οι οποίοι φέρνουν μαζί τους πολιτευτές της Μερκελικής Ν.Δ. και στελέχη του ναυαγισμένου ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου θα καταφέρουν να σπείρουν ¨ακομμάτιστες αυταπάτες¨;

 

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να τους γυρίσουμε μαζικά την πλάτη. Ο ελληνικός λαός, και πιο συγκεκριμένα οι Μεγαρίτες και οι Νεοπεραμιώτες, βίωσαν κυριολεκτικά στο πετσί τους τις συνέπειες των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανεργία που τσακίζει τους νέους και τις νέες, η διάλυση της δημόσιας υγειονομικής φροντίδας, τα νηστικά παιδιά στο σχολείο, η περαιτέρω φοροεπιβάρυνση και η απαξίωση του βιοτικού επιπέδου των ζωών μας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

 

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση έχει την δική της ξεχωριστή πολιτική ιδιαιτερότητα και σαν τέτοια πρέπει να την αντιληφθούμε. Η σιγή ιχθύος που τήρησαν οι τρεις συνδυασμοί των κυρίων Μαρινάκη, Σταμούλη, Μπερδελή για τα καυτά ζητήματα της κρίσης που έφεραν τα προγράμματα λιτότητας με εντολή Σαμαρά και Τρόικας καταδεικνύει απερίφραστα τις προθέσεις των εν λόγω παρατάξεων.

 

Οι «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου» κατήλθαν σε αυτές τις εκλογές κάνοντας σαφές (με τα λίγα μέσα που διαθέταμε σε σχέση με άλλους πλουσιοπάροχους συνδυασμούς) στον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, με ριζοσπαστική διάθεση και θέληση για ρήξη με το παρελθόν που απαξίωνε τον τόπο μας και έβαλε στο περιθώριο την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

 

Καταθέσαμε ένα πρόγραμμα βασισμένο στις κοινωνικές ανάγκες κόντρα στις λογικές της ¨μοναδικής¨ αλήθειας που ανοίγει τον δρόμο στην δημοκρατία και στην συνδιαμόρφωση. Δεν φοβηθήκαμε να ξαναμιλήσουμε για τον δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχουν τα κοινωνικά αγαθά (νερό, διαχείριση απορριμμάτων, κ.α.) και πως είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που ευνοούν συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα.

 

Η ανάπτυξη και η απασχόληση, η αλληλεγγύη και η πρόνοια, το περιβάλλον και ο πολιτισμός για εμάς έννοιες όχι για άσκοπη κατανάλωση αλλά εφαλτήριο εξόδου από την ύφεση.

 

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν την δική τους ώθηση στους «Ενεργούς Πολίτες» και στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ι. Μιχάλαρο για να καταγραφεί μία νίκη λαϊκής αφύπνισης με δημοκρατικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά την Κυριακή το βράδυ. Η ψήφος μας ως δύναμη ανατροπής και ρήξης δεν πρέπει να πάει χαμένη.

 

Στρατούρης Γιώργος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button