Σε αυτές τις εκλογές δε ρισκάρουμε. Επιλέγουμε τη σιγουριά της σταθερότητας και προχωράμε μπροστά

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον Α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι πολίτες δέχθηκαν και δέχονται βομβαρδισμό μηνυμάτων μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά. Στο στίβο της πολιτικής ο αγώνας είναι δύσκολος, ειδικά όταν ο στίβος αυτός είναι μια μικρή κοινωνία. Μια κοινωνία που τα μέλη της γνωρίζονται καλά και κάθε τι που συμβαίνει διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς και αξιολογείται αυστηρά.

 

Οι εκλογές του 2010 ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Γνώριζα καλά ότι ως μέρος της διοίκησης θα ερχόμουν αντιμέτωπος με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» αλλά και με την υπόσχεσή μου να εργαστώ αδιάκοπα προς όφελος των συμπολιτών μου. Σήμερα κοιτώ τους πολίτες στα μάτια και δηλώνω υπερήφανος που το έπραξα και τίμησα τις θέσεις τις οποίες ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης με εμπιστεύθηκε.

 

Τα 3,5 χρόνια που πέρασαν ο δήμος μας άλλαξε ριζικά. Άλλαξε νοοτροπία στον τρόπο διοίκησης με τεράστιο και σημαντικό όφελος για τις δύο πόλεις και τους πολίτες. Εργαστήκαμε με σχέδιο απορροφώντας ευρωπαϊκούς πόρους όπως είχαμε υποσχεθεί. Μέσα στην κρίση διεκδικήσαμε και φέραμε χρήματα με γνώμονα την υλοποίηση έργων υποδομής, έργων που θα μείνουν και θα τα χαρούν οι επόμενες γενιές. Παράλληλα απαλλάξαμε το δήμο από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.

 

Είχα την τύχη να είμαι πολιτικός προϊστάμενος των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου στην καρδιά της κρίσης. Και σε αυτόν τον τομέα εργάστηκα σκληρά δημιουργώντας υπηρεσίες που σήμερα απολαμβάνουν οι συνάνθρωποι μας, υλοποιώντας την υπόσχεσή μου να είμαι κοντά στον πολίτη που έχει ανάγκη.

 

Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε λασπολόγους, λαϊκιστές και μπλοφατζήδες. Ανθρώπους που ενώ ο λαός τους έδωσε την ευκαιρία να αντιπολιτευθούν λογικά και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους κάνοντας μικροπολιτική και δυσφημώντας τον τόπο. Προσωπικά τους γύρισα την πλάτη και συνέχισα να υπηρετώ τους συμπολίτες μη αναλώνοντας ενέργεια και χρόνο.

 

 

 

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι οι πιο κρίσιμη των τελευταίων δεκαετιών. Καλούμαστε να εκλέξουμε δήμαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για 5 χρόνια και να αποφασίσουμε αν θέλουμε ο τόπος μας να προοδεύσει ή να οπισθοδρομήσει. Καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στη σιγουριά και την αβεβαιότητα. Είναι στο χέρι μας να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια και αυτούς που την αντιπροσωπεύουν και να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και καθαρή σκέψη στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

 

 

 

Μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης θέλω να στείλω ένα μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά. Η αποχή δεν είναι τρόπος αντίδρασης ούτε τρόπος απαξίωσης και διαμαρτυρίας στο πολιτικό σύστημα. Είναι μία στάση που δεν αρμόζει στον σκεπτόμενο πολίτη που ανησυχεί και θέλει ένα φωτεινό μέλλον για τον τόπο του. Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε ΟΛΟΙ για τις τύχες μας. Το ύψιστο δημοκρατικό καθήκον μας καλεί. Κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν πρέπει να αρνηθεί αυτή την πρόσκληση – πρόκληση.

 

Υποσχεθήκαμε, πράξαμε και με δήμαρχο το Γιάννη Μαρινάκη συνεχίζουμε για τη νέα μεγάλη νίκη, τη νίκη του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button