Ο Γρ. Σταμούλης ζητά την μέριμνα του υπ. Παιδείας για τους διαγωνιζόμενους μαθητές του Δήμου λόγω της πυρκαγιάς

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, με έγγραφό του (Αριθμ.Πρωτ:356/3.6.21) προς την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ζητά την στήριξη των μαθητών του Δήμου, που πρόκειται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από την μεγάλη φωτιά των Γερανείων της 20ης Μαϊου.

Στη συνέχειά του, το δελτίο τύπου από τον Δήμο Μεγαρέων, αναφέρει πως ο δήμαρχος υποστηρίζοντας και το αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μεγαρέων προς την υπουργό (αριθμ. Πρωτ:528/28.5.21) για το θέμα αυτό, στο έγγραφό του αναφέρει:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Η καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε στα Γεράνεια Όρη στο Δήμο Μεγαρέων την 20η Μαΐου 2021 προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή φοίτηση και προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μεγαρέων σας απέστειλε το ανωτέρω σχετικό έγγραφο, με το οποίο ζητά την μέριμνά σας, ώστε με κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις να στηριχτούν τα παιδιά του Δήμου μας, που πρόκειται να διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα οποία δοκιμάστηκαν από την πυρκαγιά στην περιοχή μας και επηρεάστηκαν δυσμενώς.

Θεωρώντας, ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση της πολιτείας, να συμπαρασταθεί στους μαθητές των πληγεισών περιοχών αυτή την δύσκολη και κρίσιμη για το μέλλον τους διαδικασία, συνηγορούμε και στηρίζουμε το παραπάνω αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μεγαρέων.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button