Λιμεναρχείο Ελευσίνας: «Σύνηθες φαινόμενο ο αφρός στην Αγ. Τριάδα»

«Αθώος» ο αφρός και δεν αφορά σε ρύπανση

Δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Μεγαρέων, ενημερώνει για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που προέκυψε ύστερα από την «εμφάνιση» αφρώδους υλικού στα ύδατα της παραλίας της Αγίας Τριάδας Μεγάρων. Συγκεκριμένα:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021 διαπιστώθηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας να βγαίνει άσπρος αφρός από τη θάλασσα.

Το περιστατικό μόλις έγινε αντιληπτό, έστειλε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Κώστα Φυλακτό και στη συνέχεια προέβη σε έγγραφη καταγγελία με σχετική αναφορά στο Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Το Λιμεναρχείο Ελευσίνας επελήφθη του θέματος και σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου το πρωϊ έστειλε στο δήμο Μεγαρέων υπόψη του δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, την παρακάτω απάντηση με το υπ’ αριθμ.πρωτ: 2262.6 – 1/97/21/13.1.21 έγγραφο που υπογράφεται από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ξυπνητό Φραγκίσκο:

« Σε απάντηση του δικού σας εγγράφου με αριθμ. Πρωτ: 514/13.1.2021 σας γνωρίζουμε ότι στην εν θέματι περιοχή μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας/Γ΄Λ/Τα Πάχης Μεγάρων, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη διάσπαρτων τμημάτων επιπλέοντος υλικού αφρώδους μορφής, άοσμου, φαιόλευκου χρώματος κατά μήκος της ακτής.

Το εν λόγω φαινόμενο είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή, δεν αφορά σε ρύπανση από χημικά ή πετρελαιοειδή και ενδεχομένως αποτελεί υλικό φυτικής – οργανικής προέλευσης.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button