ΔΤ: «Ξεπούλημα 53.750.000 ευρώ της περιουσίας των δημοτών γνωμοδότησε ο κ. Σταμούλης»

Δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Τοπικής Κίνησης Νέας Περάμου αναφέρεται στο θέμα της σύμβασης ΔΕΥΑΜ και ΕΥΔΑΠ και αναφέρει:

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και αποφασίστηκε τελικά το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ. Για ένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Μεγαρέων αποφασίστηκε χθες να χαριστεί στην ουσία στην ΕΥΔΑΠ, σε μια ιδιωτική εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο κύριος Δήμαρχος αποφάσισε εκβιαστικά και στο παρα 5, να το συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δύο μέρες πριν την λήξη, κατά πως λέει ο κος Δήμαρχος, της επιχορήγησης του Υπουργείου προς τον Δήμο.

Το χρέος του Δήμου (ΔΕΥΑΜ) προς την ΕΥΔΑΠ μέχρι και τις 9/06/2021 ήτο €5,250,000. Το Υπουργείο επιχορηγεί ΠΑΛΙ τον Δήμο Μεγαρέων με το ποσό των €4,016,000 για να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ, ΜΟΝΟ όταν όλα τα δίκτυα του Δήμου και αυτά της αποχέτευσης δωθούν στην ΕΥΔΑΠ. Σε μια ιδιωτική εταιρεία που αν δεν την συνέφερε το project ΕΥΔΑΜ δεν θα το συζητούσε καν.

Και όμως, η διοίκηση Σταμούλη εδώ και 7 χρόνια έχει καταχρεώσει την ΔΕΥΑΜ κάνοντας τις πιο πολλές προσλήψεις σε θητεία Δημάρχου (σε μια εταιρεία που είναι υπο εκκαθάριση λόγων των χρεών της), στήριζε, κατά πως φαίνεται, τον Δήμο και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις εδώ και 7 μήνες που δεν είχε ο Δήμος καν προυπολογισμό, για τα 100 σπίτια (που μάλλον είναι περισσότερα) που δεν έχουν υδρομετρητη και το γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε και πολλά άλλα τα οποία και προφανώς θα φανούν στο μέλλον.

Η σύμβαση για την οποία ο Δήμαρχος «δημιούργησε» έχει κατά την αντιπολίτευση πολλά κενά, τα οποία δεν δεσμεύουν την ΕΥΔΑΠ σε πολλά και καίρια θέματα όπως οι κάτοικοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους πως αυτά θα μεταφερθούν στην ΕΥΔΑΠ, με προσαυξήσεις? Ακόμα, γιατί δεν δεσμεύετε χρονικά την ΕΥΔΑΠ για πότε θα τελειώσει το αποχετευτικό στην Νέα Πέραμο και πότε θα καταργήσετε το παλιό δίκτυο νερού στον Άγιο Παντελεήμονα;

Στην 7-ετία σας λοιπόν κύριε Δήμαρχε καταφέρατε να αυξήσετε το χρέος της ΔΕΥΑΜ στα €17,000,000 (€2,500,000/χρόνο). Γιατί; Που πήγανε τα εκατομύρια αυτά? Ποιες «τρύπες» καλύψατε με τα χρήματα αυτά; Τελικά, η ΔΕΥΑΜ δημιουργήθηκε να καλύπτει τα άλλα σας χρέη και όχι να προσφέρει στον Δημότη αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε εξ΄αρχής; Δημοτικά τέλη βάζετε και ο κόσμος πληρώνει (τουλάχιστον η πλειοψηφία), αλλά μόνο ανταποδοτικά δεν είναι αυτά!

Κλείνοντας, όποιοι θεωρούν καλό ότι η πόλη μας «ξεφορτώθηκε» ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της ΔΕΥΑΜ, κοιμάται οικτρά. Την ΔΕΥΑΜ την φέρατε σε τέτοια συνθήκη χρέους από την μικροπολιτική των ρουσφετών που κάνατε. Δυστυχώς, ξεπουλήσατε μια εταιρεία, που σε άλλους Δήμους είναι κερδοφόρα, με περιουσία έργων ύψους €53,750,000 (μέσα και ο βιολογικός) για να σας χαριστούν από το Υπουργείο το εξευτελιστικό ποσό των €266,000. Δυστυχώς ο Δήμος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, εδώ και 7 χρόνια, να μειώσει το χρέος, αντί να την ξεπουλήσει. Δεν ήταν ανάγκη να φθάσουμε σε αυτό το σημείο ξεπουλήματος, για να φύγει απο επάνω σας αυτό που εσείς καταστρέψατε ως διοίκηση τα τελευταία 7 χρόνια.

Το σκάνδολο της ΔΕΥΑΜ κατέβασε την αυλαία του, με μια σκανδαλώδη σύμβαση που έφερε χθες ο κος Σταμούλης. Μια σύμβαση που έφερε ο κος Δήμαρχος την τελευταία ώρα, αφήνοντας για ακόμα μια φορά την αντιποίτευση έξω όσον αφορά την σύνταξή της, όπως άλλωστε κάνει και με άλλα θέματα.

Αυτή είναι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο κος Σταμούλης, με το να ξεπουλάει αβλεπεί την περιουσία των Δημοτών, μιας και το όραμα του κυρίου Δημάρχου είναι να δημιουργεί χρέη και να περιμένει καρτερικά κρατικές επιχορηγήσεις (δημόσιο χρήμα) για να τα ξεπληρώνει.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button