Νίκη Κεραμέως για επαναλειτουργία σχολείων

14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου και για τα Επαγγελματικά στις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνένετευξη τύπου στην οποία παρουσίασε το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων.

Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου. Παράταση έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου προβλέπεται για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια.

Η υπουργός κατά τη συνέντευξη ανέφερε ότι «μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», τα οποία εννοείται ότι θα διατίθενται δωρεάν στους μαθητές οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα διεξαχθούν ούτε φέτος. Αυτή της την απόφαση η υπουργός αιτιολόγησε ως εξής: «Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button