Ο Δήμαρχος Μεγαρέων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που έλαβε χώρα το τριήμερο 1, 2, και 3 Δεκεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν ως μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος.

 

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις του Νόμου “Καλλικράτη” και τα οικονομικά των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Τα Οικονομικά των Δήμων βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, λόγω της μείωσης των επιχορηγήσεων κατά 65% και οι Δήμοι λειτουργούν με πολλά προβλήματα. Γενικά η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό επίπεδο και έχοντας υπόψη την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας υπάρχει επιτακτική ανάγκη να βρεθούν λύσεις σε θέματα, που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση  ουσιαστικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να λειτουργεί αυτή καλύτερα και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για να αντιμετωπιστεί το  μέγα ζήτημα της επιβίωσης των Δήμων και της απόδοσης προς τους πολίτες αυτών που προσδοκούν και δικαιούνται».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button