Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το δήμο

Μετά τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα σε γειτονικούς Δήμους της Αττικής από την κακοκαιρία, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης σχολίασε τα εξής:

 

«Η νέα Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ασχολήθηκε με τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.

 

Έτσι έχει ήδη έτοιμο ένα ολοκληρωμένο, πλήρες, ρεαλιστικό και άκρως εφαρμόσιμο “ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ”, το οποίο καλύπτει και αντιμετωπίζει όλες τις πιθανές  δυσμενείς καταστάσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα, που μπορούν να πλήξουν το Δήμο και να επηρεάσουν δυσμενώς τη ζωή των πολιτών.

 

Και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Μεγαρέων έχει ένα τέτοιο ολοκληρωμένο και πλήρες Σχέδιο.

 

Και αυτό επετεύχθη κυρίως χάρις στην αφιλοκερδή και εθελοντική εργασία του εκλεκτού συμπολίτη μας Υποστράτηγου ε.α. κ. Ευάγγελου Γκιώνη τον οποίο συγχαίρω και ολόψυχα ευχαριστώ.

 

Εξάλλου για τον ίδιο λόγο από τις πρώτες εργασίες που έκανε ο Δήμος, ήταν και ο καθαρισμός των φρεατίων των αγωγών ομβρίων υδάτων, που είχαν χρόνια να καθαριστούν, για την προληπτική αντιμετώπιση ζημιών από πλημμύρες, πράγμα που δεν έκαναν άλλοι Δήμοι, όπως φάνηκε και από σχετικά ρεπορτάζ που προβλήθηκαν στην Τηλεόραση.

 

Για τον καθαρισμό των φρεατίων στην πόλη των Μεγάρων ήταν σημαντική και καθοριστική η πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου Σωτηρίου (Φουσέκη) Γεωργίου ο οποίος από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ασχολήθηκε με το θέμα, διαβλέποντας το πρόβλημα των πλημμυρών, ακόμα και με προσωπική του εργασία. Του αξίζει κάθε έπαινος.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button