Ο Γ. Κώτσηρας στην ορκωμοσία των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

Δελτίου τύπου αναφέρει ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, παρευρέθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, στη Θεσσαλονίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, έκανε ειδική μνεία στις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά την τελευταία διετία για τη βελτίωση και την επιτάχυνση της απόδοσης της Δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών αλλά και της οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών μίλησαν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Επιπλέον παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Δημήτριος Σκαλτσούνης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Μαρία Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Ιωάννης Σαρμάς, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πλιώτας, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Δημήτριος Κωστάκης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε τα εξής:
«Είχα την τιμή να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποία έλαβε χώρα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους σπουδαστές όλων των κατευθύνσεων.
Ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών μέσω των οποίων διέρχεται η εφαρμογή του δικαίου είναι κομβικός για το Κράτος Δικαίου, την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και εν τέλει την ποιότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Για τον λόγο αυτό, στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ν. 4871/2021) προβλέφθηκαν για πρώτη φορά νομοθετικά στο θεματολόγιο των προγραμμάτων υποχρεωτικής επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών, ξεχωριστές και σύγχρονες θεματικές για την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών επί των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των δικαιωμάτων των ανηλίκων και των αρχών της φιλικής στα παιδιά Δικαιοσύνης.

Η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του συστήματος Δικαιοσύνης αποτελούν εχέγγυα και δείκτες για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button