Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση του ΚΥ Μεγάρων

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Ακουλουθεί Δελτίο Τύπου:

Κυκλοφόρησε χθες η πληροφορία ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων θα είναι πέντε μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 έως 15:00.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ σοβαρό και θέτει σε κίνδυνο την Υγεία των πολιτών και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ενήργησε αστραπιαίως αποστέλλοντας στον Υπουργό Υγείας το παρακάτω έγγραφο (Αριθμ. Πρωτ: 336/18.6.2019) το οποίο κοινοποίησε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου, στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.
Παράλληλα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Γιάννη, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη Γιώργο και με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να κλείσει ραντεβού με τον Υπουργό.

Στο έγγραφο του Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:
«Σας γνωρίζω, ότι σήμερα το μεσημέρι πληροφορήθηκα με μεγάλη έκπληξη και μάλιστα όχι από κάποιο επίσημο πρόσωπο ή Φορέα, πως δυστυχώς το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Μεγάρων σχεδόν σταματά την λειτουργία του, αφού θα είναι ανοιχτό πέντε ημέρες την εβδομάδα από 08.00 έως 15.00. Το γεγονός αυτό μου επιβεβαίωσε η Διευθύντρια του Κ.Υ, καθώς και η Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ, κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης μου.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτήν, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Δήμου Μεγαρέων. Η τόσο μεγάλη υποβάθμιση του Κ.Υ Μεγάρων γίνεται σε μία περίοδο, που θα έπρεπε οι κοινωνικές δομές να ενισχύονται και να αναβαθμίζονται.
Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ, την ενίσχυση του προσωπικού του Κ.Υ και την λειτουργία του επί 24ώρου βάσεως κατά τρόπο, που να καλύπτει τις ανάγκες και να προφυλάσσει την υγεία των πολιτών του Δήμου Μεγαρέων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button