Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης μηνύει τον Γιώργο Κάρκα

Ο Γιώργος Κάρκας, Αντιπρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας είχε στείλει επιστολή προς τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη με τίτλο «Μια συγνώμη δεν βλάπτει κ. Σταμούλη», τονίζοντας τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον από τα προβλήματα που είχε το δίκτυο ύδρευσης, καθώς και τις καύσεις σκουπιδιών στο λόφο Στίκα.

Η Ένωση Πολιτών απάντησε στην επιστολή αυτή και στη συνέχεια ο κ. Κάρκας απάντησε με τη σειρά και όπως φαινόταν εκεί θα έληγε η ιστορία.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Μεγαρέων προχώρησε σε μήνυση προς τον Γιώργο Κάρκα. Ο δήμαρχος προχώρησε στην ενέργεια αυτή θέλοντας να προστατέψει την υπόληψη του, καθώς οι κατηγορίες αυτές παραμένουν σοβαρές. Ο δήμαρχος θεώρησε την κατηγορία μόλυνσης προς το περιβάλλον αρκετά σημαντική και προχώρησε σε μήνυση για να προστατευτεί ηθικά και νομικά.

Παρόλα αυτά, μία τέτοια ενέργεια έφερε αντιδράσεις από δημοτικούς συμβούλους, αλλά και την ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ο κ. Γιώργος Κάρκας είναι Αντιπρόεδρος. Ακολουθούν οι τοποθετήσεις συμβούλων που είναι αντίθετοι με αυτή την ενέργεια του δημάρχου.

Αντώνης Χοροζάνης

Καταγγέλλω την τακτική του δημάρχου, με την οποία ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου. Στην αντιπολίτευση πολλές φορές λέμε πράγματα που μπορεί να έχουν υπερβολή. Αυτό δεν πάει να πει πως θα λύνουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια. Όσον αφορά για το γεγονός, βεβαιώνω και εγώ ότι πράγματι υπήρχαν φωτιές στο λόφο Στίκα. Λόγω του ότι η μήνυση στον κ. Κάρκα έγινε για συκοφαντία με αφορμή τις φωτιές στο Στίκα, δηλώνω δημόσια ότι οι φωτιές υπήρχαν. Με τη δήλωση που κάνω στο τοπικό Τύπο, καταγγέλλω τον δήμαρχο για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Τα δικαστήρια ποτέ δεν μπορούν να λύσουν τις οποιεσδήποτε πολιτικές μας διαφορές.

Γιάννης Μιχάλαρος

Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν δώσει πολλούς αγώνες στα κοινά της πόλης μας. Έχουν συμμετοχή σε συλλόγους, προωθώντας ανιδιοτελώς για τα συμφέροντα της πόλης μας. Άλλοι είναι στο προσκήνιο και άλλοι ιδιωτεύουν, έστω και προσωρινά. Ένας καλός φίλος και πατριώτης είναι ο Γιώργος ο Κάρκας ο οποίος έχει μεγάλη συμμετοχή στα κοινά, αφιερώνοντας χρόνο αλλά και χρήμα για τα Μέγαρα
μας.

Επειδή λοιπόν ο φίλος Γιώργος έγραψε για τις φωτιές στο Στίκα που πράγματι υπήρχαν, αφού έπνιξαν οι καπνοί τα Μέγαρα, φωτιές που δημιουργήθηκαν από τα αποθεμένα κλαδιά των καλλωπιστικών δένδρων και όχι μόνο, ποινικοποιήθηκε η άποψη του. Προσωπικά δεν θεωρώ σωστό ότι πρέπει να ποινικοποιείται η άποψη του κάθε πολίτη που ανησυχεί για την πόλη του και παρεμβαίνει όταν θεωρεί πως κάτι πάει στραβά. Γι’ αυτό καλώ το δήμαρχο να αποσύρει την μήνυση σε ένδειξη καλής θέλησης για τον αγαπητό συμπολίτη μας. Γιατί ο Γιώργος Κάρκας έγραψε αλήθειες αφού οι καπνοί από το Στίκα ήταν αληθινοί και για αρκετό μεγάλο διάστημα ορατοί σε όλους μας.

Γιώργος Μπερδελής

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό μέσω του Τύπου, ότι ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, προχώρησε σε μήνυση προς τον συμπολίτη μας κ. Γιώργο Κάρκα, επειδή ο τελευταίος σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε από τις αρχές του μηνός Απριλίου στο λόφο Στίκα. Εκεί όπου και εγώ σε επίσκεψη μου την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 διαπίστωσα πως
καίγονταν κλαδιά και μπαζοσκούπιδα. Θυμίζω δε, πως στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τον δήμαρχο για το τι συμβαίνει με τις φωτιές στο λόφο Στίκα, καταγγέλλοντας ότι μαζί με κλαδέματα καίγονταν και αστικά απορρίμματα.

Τότε, έλαβα απάντηση από τον κ. Σταμούλη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά: «έως και το τέλος Απριλίου επιτρέπεται να καίμε κλαδιά. Δεν ξέρω τι είδατε, όμως υπάρχει όντως μια διαδικασία όπου με την συνεννόηση, της συνεργασία αλλά και την άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβαίνουμε στο κάψιμο των κλαδιών. Είναι κάτι που προβλέπεται και επιβάλλεται ώστε να μειώνεται ο όγκος των μεταφερόμενων».

Έχω αναφέρει αρκετές φορές σε συζητήσεις, είτε εντός είτε εκτός του δημοτικού συμβουλίου, πως στα Μέγαρα είναι οπωσδήποτε αναγκαία η αλλαγή νοοτροπίας.
Και η αλλαγή αυτή θα φανεί και από τον τρόπο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θεωρώ λοιπόν πως η πολιτική αντιπαράθεση είτε μεταξύ των αιρετών, είτε μεταξύ αιρετών και πολιτών, δεν λύνεται μέσω των δικαστηρίων. Ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τώρα», καταδικάζω την ενέργεια του δημάρχου να μηνύσει συμπολίτη μας, επειδή αυτός είχε το θάρρος να καταθέσει τις ενστάσεις του για όλα αυτά που βιώναμε όλοι τότε, αφού οι καπνοί από τις συνεχόμενες καύσεις μπαζοσκούπιδων στο λόφο Στίκα είχαν πνίξει όλη τη πόλη των Μεγάρων. Δεν πρέπει να υποβιβάζουμε την πολιτική με τέτοιες ενέργειες και τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί το αποτέλεσμα μιας τέτοιας τακτικής είναι να απομακρύνουμε – κακώς – άξιους πολίτες από την πολιτική και την ενασχόληση τους με τα κοινά.

ΤΟ Νέας Δημοκρατίας

Η ΔΗΜ. Τ.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετά το θέμα που προέκυψε τελευταία και έχει να κάνει με τη μήνυση που έκανε ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης, στον Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τοπικής Οργάνωσης, κ. Γιώργο Κάρκα, ο οποίος με άρθρο του στον Τοπικό Τύπο τον περασμένο Ιούνιο, ΤΟΛΜΗΣΕ να αναφερθεί σε δύο πολύ σοβαρά θέματα (καύση κλαδιών και λοιπών αντικειμένων στο λόφο Στίκα και στο θέμα της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να τρέχει νερό με λάσπη στις βρύσες των σπιτιών μας), έχουμε να σχολιάσουμε και να καταγγείλουμε τα παρα κάτω:

1. Ο κ. Σταμούλης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου είχε ως στόχο να ποικινοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, με σκοπό να φιμώσει τον οποιονδήποτε έκανε κριτική στο πρόσωπό του. Πάγια τακτική του, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να καλύψει την παντελή ανυπαρξία της διοίκησης του από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και οι πολίτες του.
2. Συμπεριφερόμενος ως άλλος ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ, δείχνει ότι δεν έχει μάθει στον πολιτικό του βίο να αντέχει στην όποια κριτική του ασκείται.
3. Θεωρούμε ότι δεν επέλεξε τυχαία να μηνύσει ένα μέλος της Τοπικής μας Οργάνωσης και κατ’ επέκταση έναν Νεροδημοκράτη, μιας και φαίνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
4. Για πρώτη φορά καταγράφεται τέτοια συμπεριφορά Δημάρχου προς πολίτη για τέτοιο θέμα. (Εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρωτοτύπησε).

Για όλα αυτά λοιπόν παραδίδουμε τον κ. Σταμούλη στην κρίση του Μεγαρικού και ΝεοΠεραμιώτικου λαού, προκειμένου να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button