Γιώργος Κάρκας: «Μια συγνώμη δεν βλάπτει κ. Σταμούλη»

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Μεγαρέων απευθύνει ο κ. Γιώργος Κάρκας, Αντιπρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας.

«Κύριε Δήμαρχε

Ότι και αν έγινε όποιος και αν φταίει, όποια ζημιά και να έγινε στο δίκτυο της ύδρευσης, είτε αυτό λέγεται δίκτυο της ΔΕΥΑΜ ή της ΕΥΔΑΠ (αυτό εσείς το ξέρετε), τουλάχιστον αντί να αντιπαρατίθεσθαι και να απαντάτε στους πολιτικούς σας αντιπάλους, επειδή σας επεσήμαναν κάποια πράγματα του τύπου (ότι το νερό με την λάσπη ενδεχομένως μπορεί να επιφέρει στομαχικές διαταραχές), οφείλατε πρωτίστως να ζητήσετε μια συγνώμη από το Μεγαρικό λαό. διότι οι πολίτες κ. Σταμούλη έπιναν επί δύο ημέρες νερό με λάσπη. Αυτό προέχει κύριοι της δημοτικής εξουσίας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Αναρωτιέμαι ευθιξία από την πλευρά σας δεν υπάρχει; Το μόνο που ένοιαζε εσάς, (αντί του να ζητήσετε μια συγνώμη από το Μεγαρικό λαό), ήταν να βγείτε και να καταγγείλετε τον πρώην δήμαρχο κ. Ι. Μαρινάκη, αφήνοντας αιχμές πως αυτός λίγο πολύ φταίει για όλα, ακόμα (άκουσον- άκουσον) και για την δημόσια υγεία; Λες και για το πρόβλημα με την ζημιά του δικτύου που κάποιοι την προκάλεσαν έφταιγε ο Μαρινάκης! ΕΛΕΟΣ! Φτάνει πια κύριε Δήμαρχε και κ.κ. της διοίκησης του δήμου. πέρασαν τρία χρόνια και ακόμη κρύβεστε πίσω από τα πιθανά λάθη τις παραλείψεις της διοίκησης Μαρινάκη.

Κύριε Σταμούλη, τώρα διοικείτε εσείς και όχι ο κ. Μαρινάκης. Ο λαός τώρα θα κρίνει εσάς. Τον κ. Μαρινάκη τον έκρινε στις προηγούμενες εκλογές. Μην κρύβετε λοιπόν τα όποια λάθη σας, (και δεν ξέρω μη κρύβετε και τίποτα άλλο), έχοντας ως άλλοθι πάντα την διοίκηση του κ. Μαρινάκη. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο θέλοντας να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας και να καλύψετε τα δικά σας λάθη, παίζοντας κρυφτούλι. Είναι τραγικό να αναφέρεστε συνέχεια σε ένα πρόσωπο που καλώς ή κακώς διοίκησε όπως διοίκησε. Άλλωστε αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

Η προπαγάνδα σας αυτή κ. δήμαρχε πρέπει να σταματήσει. Αυτό το παλαιοκομματικό κολπάκι, του ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ιδιαίτερα οι προηγούμενοι, «πέθανε».

Στην εποχή που ζούμε και με αυτά που βιώνουμε, ξέρουμε πολύ καλύτερα τι μας γίνεται, αφού δεν ζούμε πλέον σε ένα κόσμο μυθικό πλασμένο.

Αφήστε ήσυχο λοιπόν τον κ. Μαρινάκη και ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα του Μεγαρικού λαού τα οποία είναι αρκετά και δισεπίλυτα. Άλλοθι κύριοι της δημοτικής αρχής δεν υπάρχουν. Καταλάβετε πως η ανοχή έλαβε τέλος.

Επανέλθετε λοιπόν στην πραγματικότητα, σταματήστε να μας «δηλητηριάζετε» με τον καπνό από το λόφο του Στίκα που καίτε σκουπίδια υπό την ανοχή άλλων δημιουργώντας ατύπως ακόμη μια παράνομη χωματερή.

σταματήστε να μας ποτίζετε νερό με λάσπη.

σταματήστε να έχετε ως άλλοθι για όλα αυτά, την πολιτική σας αντιπαράθεση με τον κ. Μαρινάκη.

Τρία χρόνια και εσείς το χαβά σας! Φαίνεται το «πολεμικό» σας σχέδιο κ. Σταμούλη και ο στόχος σας είναι μόνο ο κ. Μαρινάκης!

Στόχος σας αγαπητέ κ. δήμαρχε είναι να μας φτιάξετε κανένα έργο στηριζόμενος στο όραμα που προεκλογικά είχατε για τα Μέγαρα.

Σταματήστε επιτέλους κ. Σταμούλη τα φαινόμενα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας που έχει χτυπήσει κόκκινο.

Αναρωτιέμαι μήπως φταίει και γι’ αυτά ο κ. Μαρινάκης;

Κάντε κάτι κ. δήμαρχε πριν θρηνήσουμε θύματα. Ο κόσμος φωνάζει και ανησυχεί!

σταματήστε επιτέλους την παλαιοκομματικού τύπου προπαγάνδα πως για όλα φταίει ο προηγούμενος Δήμαρχος. Το σχέδιο αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε κάποιους που νομίζετε πως υποτιμάτε κ. Σταμούλη.

Μην υποτιμάτε όμως την δική μου, αλλά και όλων των υπολοίπων νοημοσύνη.

Και επειδή δεν έχετε κάνει ΤΙΠΟΤΑ μέχρι σήμερα, ζητήστε ΣΥΓΝΩΜΗ και αφήστε τα κολπάκια περί κινδύνου της δημόσιας υγείας και τα περί ευθύνης στον κ. Μαρινάκη, να τα κρίνουν άλλοι.

Διότι εσείς κ. δήμαρχε όταν καίτε  στο λόφο του Στίκα σκουπίδια και δημιουργείται νέφος με καρκινογόνα σωματίδια πάνω από  την πόλη των Μεγάρων σκέφτεστε την δημόσια υγεία;

Αναρωτιέμαι εκείνη την ώρα που καίτε τα σκουπίδια και τα συναφή, φταίει και πάλι ο Μαρινάκης για την δημόσια υγεία; Έλεος και ντροπή!

Ήμαρτον κ. Σταμούλη. σταματήστε να κάνετε τον Κινέζο για όλα, χρησιμοποιώντας πρακτικές για να αποκρύψετε την ανικανότητα της διοίκησης σας.

Ως πότε θα υποτιμάτε την νοημοσύνη μας και ιδιαίτερα την νοημοσύνη αυτών που σας εμπιστεύθηκαν;

Αυτά που σας γράφω κύριε δήμαρχε δεν σας τα γράφω για λόγους αντιπολιτευτικούς ούτε για κανέναν άλλο λόγο.

Δεν έχω άλλωστε να χωρίσω κάτι μαζί σας. Αλλά επιμένω πως μία συγνώμη στο Μεγαρικό λαό δεν βλάπτει αφού εγώ γράφω την πραγματικότητα.

Στο κάτω – κάτω τα λάθη σας στα οποία αναφέρομαι, από συμβούλους σας τα μαθαίνουμε. Ας προσέχετε λοιπόν για να μην μαθαίνουμε και εμείς.

Αναρωτιέμαι μήπως για τις αποχωρήσεις Δημοτικών σας συμβούλων, αυτές που έγιναν ή θα γίνουν μελλοντικά θα φταίει πάλι ο κ. Μαρινάκης;

Και για να τελειώνουμε, για όποιες απορίες ενδεχομένως σας προκαλούνται, με τα όσα γράφω, σας λέω πως για μένα είστε ένας άνθρωπος ο οποίος γι’ αυτό που καταφέρατε είστε αξιοθαύμαστος και προσωπικά μου είστε αρκετά συμπαθής.

Ξεκαθαρίζω ότι όλα αυτά που αναφέρω τα γράφω αποκλειστικά και μόνο για να γίνει κατανοητό στον κόσμο πως ο πολιτικός όταν κάνει λάθη ή όταν έχει πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει επί διοίκησης του, πρέπει να έχει και το θάρρος να αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητάει συγνώμη.

Και αν για κάποιους που θα προκάνουν να πουν κάτι για αυτά που αναφέρω ή να φτιάξουν δήθεν σενάρια, ας τα ξεχάσουν.

διότι στην πολιτική υπάρχουν πολλά παράθυρα. Και ο νοών- νοείτο.

Παρ’ όλα αυτά όμως επιμένω:

Κάντε κάτι για τούτη εδώ την έρημη την πόλη!

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τους πολιτικούς τακτικισμούς, κάντε την αυτοκριτική σας, αναλάβετε τις ευθύνες σας, και ζητήστε επιτέλους συγνώμη!

 

Γιώργος Κάρκας

Αντιπρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας

Υπεύθυνος θεματικός τοπικής αυτοδιοίκησης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button