Κωνσταντίνος Δέδες: «Η πατριωτική ομάδα του άρθρου 120 του Συντάγματος»

Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Αυτή είναι μια δήλωση που επαναλαμβάνει συνέχεια και όποτε ρωτάται ο Γεώργιος Κασιμάτης, γνωστός συνταγματολόγος και πρόεδρος των Ευρωπαίων συνταγματολόγων.

Αν θεωρήσουμε ότι o επιστήμονας αυτός ξέρει τι λέει, θα πρέπει να κάνουμε τον εξής συλλογισμό:

Πραξικόπημα —> Δικτατορία

Δικτατορία —> Μνημόνια

Μνημόνια —> Κατάλυση του Συντάγματος

Κατάλυση του Συντάγματος —> Κατοχή.

Κατοχή, με την σειρά της είναι η άσκηση κυριαρχίας από ξένες δυνάμεις σε μια χώρα, δίχως την θέλησή της. Στην δικιά μας περίπτωση έχουμε ολική παράδοση της χώρας μας από τους πολιτικούς μας, δίχως να προηγηθεί βέβαια πόλεμος.

Αν δεχτούμε λοιπόν ότι η πατρίδα μας βρίσκετε υπό καθεστώς κατοχής, από μόνος του ακολουθεί ο πάρα κάτω απλός συλλογισμός:

Κατοχή > Άρθρο 120 του Συντάγματος

Το άρθρο αυτό εν ολίγοις ορίζει ότι, όταν καμία εξουσία στην χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση του συντάγματος, την ελευθερία και την δημοκρατία, η μοναδική και υπέρτατη εξουσία που είναι ο λαός, υποχρεούται να αναλάβει την διακυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο ορίζει αυτός.

Στην “κοινή αγωνιστική Συνεδρίαση Φορέων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου κατά της δημιουργίας Ορυχείου Βωξίτη στη Μεγαρίδα” , που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων, ο πυρήνας Μεγάρων του Ε.ΠΑ.Μ παρευρέθηκε κάνοντας την πάρα κάτω πρόταση:

  • Δημιουργία ομάδας αντιστασιακού χαρακτήρα βασιζόμενη στο άρθρο 120 του συντάγματος.
  • Οι αρμοδιότητες της θα είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Μεγαριτών έναντι στις κατοχικές δυνάμεις.
  • Η συντονιστική επιτροπή της θα είναι, κατ` αρχήν, η υπάρχουσα ηγεσία του Δήμου.

Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι απλό και επιχειρεί να απαλλάξει τον δήμο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που απορρέουν των κατοχικών νόμων και του επιβάλουν να λαμβάνει αποφάσεις που στηρίζονται σε αντισυνταγματικούς νόμους. Η νομιμοποίηση αυτής της ομάδας εξασφαλίζετε από το άρθρο 120 παρ. 2 και 4, που μεταφέρει τις αρμοδιότητες στο «πατριωτισμό των Ελλήνων».

Όταν π.χ έρθει η στιγμή να παραδοθεί η ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ, ο δήμος δεν μπορεί να αρνηθεί την μεταβίβαση της διότι τον υποχρεώνει ο νόμος του τρίτου μνημονίου. Αν όμως λειτουργεί μια τέτοια ομάδα μπορεί να ορίσει τοπικό δημοψήφισμα, άτυπο για την κυβέρνηση, δεσμευτικό όμως για τους Μεγαρίτες, καλώντας την τοπική κοινωνία να αποφασίσει για το νερό της. Μετά από αυτό ποιος κυβερνητικός θα τολμήσει να μας επιβάλει την μεταβίβαση;;.

Ο πυρήνας Μεγαρέων του Ε.ΠΑ.Μ καλεί την Δημοτική αρχή να υπερβεί την αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία που διακατέχει το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας μας και να κάνει το αυτονόητο δηλαδή, να δείξει εμπιστοσύνη στους πολίτες και να του αναθέσει τις ευθύνες που τους αναλογούν, κάνοντας τους πραγματικά κυρίαρχους.

Καλεί τον δήμαρχο να επαναλάβει την διοργάνωση αυτή με σκοπό την ίδρυση της ομάδας, δίχως βέβαια την συμμετοχή των προδοτών της πατρίδας μας που υπέγραψαν τα μνημόνια.

Δεσμεύετε επίσης στην αρωγή του Ε.ΠΑ.Μ για την ολοκληρωμένη υποστήριξη για την δημιουργία αυτής της ομάδας, σε ιδεολογικό και τεχνικό επίπεδο.

Κύριοι, ο λαός μας διψάει για συμμετοχή και αγώνα, σε κάτι όμως που θα είναι σίγουρος για την αγνότητα του και δεν θα τον προδώσει (βλέπε, Ρεβιθούσα, Αγωγό), αλλά όμως βάζει επίσης έναν όρο. Απαιτεί από όλους εμάς που ασχολούμεθα με την «πολιτική», να του εξασφαλίσουμε την άριστη οργάνωση, με σκοπό την επιτυχία.

Κώστας Αν. Δέδες

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Συντονιστής Πυρήνα Μεγαρέων

του Ενιαίου ΠΑ-λλαικου Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)

http://www.epamhellas.gr/

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button