Ο ΑΘ. Μπούρας συμμετείχε στην 6η συνδιάσκεψη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στα Μέγαρα

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παρευρέθηκε στην 6η ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, που πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα, με κεντρικό καλεσμένο τον Ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου από το γραφείο του κ. Μπούρα αναφέρεται επίσης ότι τον λόγο έλαβαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο Υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και παριστάμενοι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα (κτηνοτρόφοι, ελαιοκαλλιεργητές, πτηνοτρόφοι, παραγωγοί νωπών λαχανικών, κλπ).

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα Μέγαρα, μια περιοχή που επέλεξε ο Υπουργός, διότι φέρει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συνεισφέρει σημαντικά στην αγροτική παραγωγή της χώρας.

Η περιοχή των Μεγάρων, όπως δήλωσε ο κ. Μπούρας, εκφράζει το όλον του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή κτηνοτροφία, πτηνοτροφία, αλιεία και γεωργία. Διαθέτει εξαιρετικά ΠΟΠ προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, φιστίκια κλπ, προμηθεύει ολόκληρη την περιφέρεια της Αττικής, κι όχι μόνο, με νωπά κηπευτικά προϊόντα κι αυγά.

Κύριοι στόχοι της νέας ΚΑΠ αποτελούν η γεωργική εκπαίδευση και καινοτομία και η βιώσιμη διαχείριση των πόρων με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση υψηλότερων εισοδημάτων και καλύτερων συνθηκών εργασίας για τον αγρότη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button