Ν. Νικόλιζας: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…»

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης των δύο καταξιωμένων και εκλεγμένων με εκατοντάδες ψήφους, δημοτικών συμβούλων κ. Σπύρου Κορώση και Ιωάννας Ρήγα, από τον συνδυασμό “Ένωση Πολιτών” του νυν δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη έδειξε την αλήθεια απέναντι στο πρόσωπό μου και σε όσα αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνέταξαν από την δημοτική ομάδα του συνδυασμού “Ένωση Πολιτών”, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά ομόφωνη απόφαση, όπως ψευδώς αναφέρεται. Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο συνδυασμός “Ένωση Πολιτών”, με διέγραψε από μέλος του.

Στην ουσία, έναν ελεύθερο πολίτη, κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει από πουθενά. Πόσω δε μάλλον έναν πολίτη όπως εγώ που ΠΟΤΕ δεν υπήρξα μέλος του συγκεκριμένου συνδυασμού. Υπήρξα ένας συνεργαζόμενος, για τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πολίτης και τίποτα παραπάνω, σε σχέση με την συγκεκριμένη δημοτική ομάδα.

Ήμουν και παραμένω ένας ελεύθερος πολίτης που απλώς στις προηγούμενες εκλογές έπειτα από παρότρυνση δύο πολύ καλών μου φίλων (Γιάννας Ρήγα και Δημήτρη Πλαρατά) συνέβαλα ώστε να εκλεγεί ο νυν δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης με σκοπό η πόλη να πάει μπροστά με όραμα και έργα, όπως μου είχαν αναφέρει στο πρόγραμμά τους.
Εις μάτην όμως!

Ο ίδιος ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης νυχθημερόν μέσω της οικογένειάς μου, ζητούσε την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό του!
Και όλα αυτά, χωρίς να ζητήσω ή να επιδιώξω καμιά θέση άμισθη ή έμμισθη. Άλλωστε, πάντα ήμουν ένας εργαζόμενος πολίτης που είχα στο μυαλό μου την πρόοδο των δύο πόλεων και την αναβάθμισή τους. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα πολλές φορές να αφυπνίσω τους αιρετούς της νυν διοίκησης για τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας.
Εις μάτην όμως!

Μου δόθηκε η τιμητική θέση του αντιπροέδρου του νομικού προσώπου “Ηρόδωρος” με τον ΠΑΧΥΛΟ μισθό των 219 ευρώ. Τα χρήματα αυτά εδίδοντο κάθε μήνα σε τέσσερις συγκεκριμένες ασθενείς οικονομικά οικογένειες, τα ονόματα των οποίων μπορούν οι ίδιες δημοσίως να επιβεβαιώσουν.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη κατά την οποία μου εζητήθη να παραδώσω την ΕΜΜΙΣΘΗ με τον ΠΑΧΥΛΟ μισθό θέση του αντιπροέδρου,αποφάσισα “ΟΜΟΦΩΝΑ” έχοντας ευθυξία, εντιμότητα και εργατικότητα την οριστική και αμετάκλητη ΠΑΡΑΜΟΝΗ μου στην θέση του αντιπροέδρου. ΔΕΝ παραδίδω την θέση αυτή.
ΔΕΝ μου επιτρέπει η καθαρή συνείδησή μου, απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μου, μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και στα νήπια των βρεφονηπιακών δομών του δήμου μας, να την παραδώσω.

Αντιθέτως ο μισθός των 219 ευρώ, μετά και από συνεννόηση με το ΔΣ των ΑΜΕΑ Μεγάρων, θα βρίσκεται στο ταμείο τους, προκειμένου να απαλύνω τον πόνο και τις δυσκολίες επιβίωσης αυτών των παιδιών, μιας και ο δήμος είναι απών!

Προτείνω στον κ. Γρηγόρη Σταμούλη και τους συν αυτώ έμισθους αιρετούς του δήμου μας με τους παχυλούς μισθούς, να πράξουν το ίδιο.
Στον ΗΡΟΔΩΡΟ έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε τόσο στην 3η ηλικία όσο και στις βρεφονηπιακές δομές.
Δεν υπήρξα ποτέ πολιτικός, ούτε πολιτικάντης. Είμαι και παραμένω ένας ελεύθερος πολίτης που αγαπάει υπερβολικά τον τόπο του.

Βέβαια είναι απορίας άξιον πώς τρεις μέρες πριν την βαρυσήμαντη συνεδρίαση του δημοτικού συμβολίου του δήμου Μεγαρέων για την διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης, η συζήτηση μετατείθεται στην διαγραφή μου, από έναν συνδυασμό που εγώ δεν υπήρξα ΠΟΤΕ μέλος, πλην της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου!

Ωστόσο, θα σας θυμίσω τον αγώνα μου κατά της δομής μεταναστών στη Νέα Πέραμο όταν τα πάντα ήταν έτοιμα για την εγκατάσταση…
Θα σας θυμίσω τον αγώνα μου στις πρόσφατες φωτιές των Γερανείων επί μέρες όταν άλλοι κοιμόντουσαν….
Θα σας θυμίσω τον αγώνα μου για το Αλεποχώρι καθώς και πολλά άλλα…
Πρέπει να θυμίσω ωστόσο να έχουμε ΟΛΟΙ κατα νου στο τέλος της διαδρομής μας, ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες…
Προτείνω σε όλους τους αιρετούς, να αγαπήσετε και εσείς αυτόν τον ΙΕΡΟ τόπο με το ίδιο πάθος ώστε να τον πάμε εκεί που του ανήκει: πολύ ψηλά!

ΥΓ: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε μαζί μου, η εκλεκτή και άξια αντιδήμαρχος παιδείας και κοινωνικής μέριμνας κ. Ελένη Ρήγα από το Παρίσι, με διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήταν παρούσα σε αυτή τη συνάντηση της δημοτικής παράταξης και ποτέ δεν συναίνεσε σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση!

Με εκτίμηση
Νίκος Νικόλιζας
Δημοσιογράφος/Αγρότης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button