Διαγραφή Νίκου Νικόλιζα από την «Ένωση Πολιτών»

Ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Ένωση Πολιτών» αναφέρει:

Σύσσωμη η δημοτική ομάδα της Ένωσης Πολιτών, υπό την προεδρία του επικεφαλής της, δημάρχου κ. Γρηγορίου Σταμούλη, συνήλθε σε σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της συμπεριφοράς και της εν γένει «πολιτικής» στάσης και παρουσίας του κ. Νικολάου Νικόλιζα, μέλους του συνδυασμού και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτήν την σύσκεψη αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η οριστική και αμετάκλητη διαγραφή του από τον συνδυασμό μας. Η επαναλαμβανόμενη και διαρκής επικοινωνιακού (και μόνο) τύπου επίθεση προς τον συνδυασμό και την διοίκηση του Δήμου, χωρίς να έχει προηγηθεί ή τουλάχιστον να συνοδευτεί από την απαιτούμενη παρουσία του και την έκθεση των επιχειρημάτων του, δεν συνάδει με τις αρχές, τις αξίες και την αισθητική μας.

Ο κ. Νικόλιζας παρότι ΔΕΝ εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές, τιμήθηκε από τη διοίκηση του Δήμου με την τοποθέτησή του στη θέση του αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος, θέση ΕΜΜΙΣΘΗ την οποία κατέχει μέχρι τώρα.

Ο τόπος μας έχοντας πολλά και ουσιαστικά ζητήματα να επιλυθούν και προοπτικές και προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, το τελευταίο που χρειάζεται είναι οι καιροσκοπικές, επιτηδευμένες και πολιτικάντικες προσεγγίσεις «καφενειακού» τύπου αποκλειστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απλά για την αναζήτηση ενός like και τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι διαφωνίες, η κριτική, ακόμη-ακόμη και οι εντάσεις, που μπορούν να δημιουργηθούν από μια διαφορετική άποψη, είναι από ιδρύσεως του συνδυασμού της Ένωσης Πολιτών κάτι που επιζητούμε γιατί και μέσα από τις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις και τη σύνθεση επέρχεται η βελτίωση.

Αυτό που δεν χρειαζόμαστε όμως και πολύ περισσότερο δε χρειάζεται ο τόπος μας, είναι η παραπάνω περιγραφόμενη συμπεριφορά που μόνο διχάζει, παραπληροφορεί και αγγίζει τα όρια του παραλόγου.
Ταυτόχρονα, δεχόμενοι και την άλλη άποψη, έστω και κακόπιστη, του ευχόμαστε να βρει «πολιτικό» χώρο όπου θα στεγάσει και θα κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και αισθητική.

Αναμένουμε επίσης την παραίτησή του από την ΕΜΜΙΣΘΗ θέση του αντιπροέδρου του Ηρόδωρου, θεωρώντας πως έχει την ευθιξία να μην κατέχει μια θέση, στην οποία τοποθετήθηκε ύστερα από πρόταση μιας δημοτικής ομάδας της οποίας δεν είναι πλέον μέλος.

Η Δημοτική Ομάδα Σταμούλης Γρηγόρης (επικεφαλής), Δήμας Ιωάννης, Καλλιπόζης Ιωάννης, Καράμπελας Κωνσταντίνος, Κορώσης Σπυρίδων, Πολυχρόνης Ιερόθεος, Ρήγα Ελένη, Ρήγα Ιωάννα, Τσιούνης Σπυρίδων, Φυλακτός Κωνσταντίνος, Φωτίου Σταύρος τ. Κων/νου, Φωτίου Σταύρος τ. Νικ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button