Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Περάμου:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Όπως γνωρίζεται οι περισσότεροι, το 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Περάμου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα δόμησης που διαπιστώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πρόβλημα στο ταβάνι του κεντρικού κτηρίου του σχολείου και η τριμελής επιτροπή το χαρακτήρισε «κοινώς επικίνδυνο». Στο κτήριο έκαναν μάθημα έξι τάξεις.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας, να μην έχουν τάξεις για να κάνουν μάθημα δια ζώσης και να γίνονται μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Η μακροχρόνια τηλεκπαίδευση όμως δεν είναι πανάκεια. Εκτός της δυσκολίας των γονέων να μένουν στο σπίτι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, το αποτύπωμα που αφήνει στο παιδί μόνο θετικό δεν είναι. Δεν έχει την αποτελεσματικότητα της δια ζώσης διδασκαλίας και τα παιδιά αντί να βρίσκονται σε επαφή με τους συμμαθητές τους (κοινωνικοποίηση) παραμένουν αποξενωμένα στο περιβάλλον του σπιτιού.

Για αυτό το λόγο και παρά τις όποιες αρχικές αντιδράσεις είχαμε από την πλευρά του Δήμου (μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν κοντέινερ, αλλά και να υπήρχαν δεν υπάρχει χώρος κτλ) κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βρούμε αίθουσες έτσι ώστε τα παιδιά μας να βρίσκονται στον ευλογημένο και τόσο σημαντικό για τα παιδιά, χώρο του σχολείου. Προσπαθήσαμε ιδιωτικά αλλά και με επιστολή στον ΚΤΥΠ (Αρ.Πρωτ. 42/08.02.2023) να βρούμε αίθουσες.

Αποτέλεσμα των ενεργειών μας ήταν να βρεθούν και να προστεθούν δύο επιπλέον αίθουσες. Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

– 1 τάξη κάνει μάθημα στην αίθουσα της μουσικής
– 1 τάξη κάνει μάθημα στην αίθουσα της τραπεζαρίας
– 1 τάξη κάνει μάθημα σε αίθουσα του 1ου νηπιαγωγείου
– 2 τάξεις κάνουν μάθημα στις νέες αίθουσες που μας έφερε ο ΚΤΥΠ
– Τα γραφεία των δασκάλων παραμένουν στο «κοινώς επικίνδυνο» κτίριο

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που τοποθετήθηκαν «προσωρινά» οι πρώτες αίθουσες προκάτ και φέτος προστέθηκαν και άλλες με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά πολύ ο ελεύθερος χώρος στο προαύλιο και ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ να βρίσκονται πλέον σε «προσωρινές» αίθουσες!!!

Μάλιστα, αγαπητοί. Το 2023 ΟΛΑ τα τμήματα του σχολείου λειτουργούν σε «προσωρινές» αίθουσες και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το «κοινώς επικίνδυνο» κτίριο για γραφεία καθώς δεν υπάρχει αλλού χώρος.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

Εισήγηση του Κου Κάμπαξη Αρ. Πρωτ. 2544 06/02/2023 αναφέρει την μη λειτουργία του κεντρικού κτιρίου μέχρι την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και προτείνει την μελέτη στατικής επάρκειας.
Έγγραφο της τριμελούς επιτροπής με Αρ. Υπ. 01/2023 20/02/2023 όπου χαρακτηρίζει το κτίριο «κοινώς επικίνδυνο».

Δέσμευση του ΔΗΜΟΥ, μετά την πορεία διαμαρτυρίας και με την στήριξη και παρουσία όλων των σχολείων της περιοχής μας, και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό, για ένταξη του προβλήματος ως κατεπείγον και άμεση ανάθεση… .

Έχουν περάσει ΤΕΣΣΕΡΙΣ μήνες από την ανάδειξη του προβλήματος και ΤΡΕΙΣ μήνες από την δέσμευση του ΔΗΜΟΥ και λάβαμε αίτηση της Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με Αρ. Πρωτ. 8469 28/04/2023 για ΠΑΡΑΤΑΣΗ του χρονικού περιθωρίου 60 ημερών της τριμελούς επιτροπής!!!
Κυρίες και Κύριοι ακούσατε ακούσατε!

Μετά από 3 μήνες δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας, και δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι εργασίες/παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν, η Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ζητάει παράταση!!! Απροσδιόριστη μάλιστα στο έγγραφό της.

Η κοροϊδία συνεχίζεται. Η παραπάνω αίτηση, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο εν έτη 2023, το όραμα του Δήμου είναι τα παιδιά μας να κάνουν μόνιμα μάθημα σε «προσωρινές» αίθουσες. Και γιατί όχι, θα προσθέσουμε εμείς, στην εξοχή όπως στην αρχαιότητα.

Ζητάμε:
1. Να ενημερωθούμε πότε έγινε επίσημη ανάθεση για την μελέτη στατικής επάρκειας μετά την ΔΕΣΜΕΥΣΗ σας στις 06/02/2023;
2. Να ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας το συντομότερο.
3. Άμεσα σαφές χρονοδιάγραμμα των εργασιών και η νέα σχολική χρονιά να μας βρει σε ένα ασφαλές κτίριο.
4. Να γίνουν όποιες ενέργειες χρειάζονται (τακτοποίηση αυθαιρέτου, χαρακτηρισμός οικοπέδου ως σχολικό κτλπ.) βάση εγγράφων ΚΤΥΠ με Αρ. Πρωτ.: 20136/13.10.2004, 21311/10.10.2006, 8652/07.04.2008, ΣΓΚ 3/08-03-2015 και το έγγραφο της Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμορρόπων Κατασκευών με Αρ. Πρωτ. 3538/20.02.2023 ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουν τα παιδιά μας μια αξιοπρεπή σχολική μονάδα και να μην είναι για αλλά 15 χρόνια σε «προσωρινές» αίθουσες.

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button