Στο Αττικό Πάρκο τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Μεγαρέων

Τρία λεωφορεία με γονείς, βρεφονηπιοκόμους, βοηθούς και παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας επισκέφτηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για να γνωρίσουν από κοντά σπάνια είδη ζώων και να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Το συντονισμό και την οργάνωση της εκδρομής είχε η διευθύντρια του «Ηρόδωρου» κ. Σταυράκη Αννέτα μετά από πρόταση γονέα του 3ου Παιδικού Σταθμού ο οποίος εργάζεται στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Όλο το προσωπικό φρόντισε τα παιδιά που ήταν ασυνόδευτα και συνέβαλλε στην ομαλή διεξαγωγή της εκδρομής.

 

Όλοι μαζί είχαν τη χαρά να ζήσουν ένα διαφορετικό ταξίδι στο κόσμο των ζώων, ζωντανό, πολύχρωμο, βιωματικό και διασκεδαστικό μια μοναδική εμπειρία στο ζωολογικό πάρκο. Το αποκορύφωμα ήταν τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που έβγαλαν κατά κοινή ομολογία πρώτη την καμηλοπάρδαλη και μετά τη ζέβρα και το λιοντάρι ως τα πιο εντυπωσιακά ζώα που είδαν στο πάρκο.

 

Περισσότερα από 2.000 ζώα φιξοξενούνται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και, αρκετά από αυτά, είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος». Μέσα από την ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη, όπως  λιοντάρια, αρκούδες, ρινόκεροι, ελέφαντες, αλλά και σπάνια πουλιά που ξεπρόβαλαν ζωντανά μπροστά τους, τα παιδιά αποκτούν άλλες εικόνες και συνεπώς άλλη αντίληψη για τα ζώα, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες στα μάτια τους και ευχάριστα συναισθήματα στη ψυχή τους.

 

Στόχος της απόφασης μας να επισκεφθούμε το Αττικό Πάρκο ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος και να αποκτήσουν οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση από πολύ νωρίς. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button