Μήνυμα Γρ. Σταμούλη για 25η Μαρτίου και επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Το μήνυμα του δημάρχου Μεγαρέων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους απεστάλη με δελτίο τύπου και έχει ως εξής:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.
Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το θάρρος, το σθένος και τη δύναμη της ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός.
Διπλή γιορτή σήμερα. Μαζί με την εθνική μας επέτειο τιμούμε και τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ταυτίστηκε με την Επανάσταση.

Είναι σαφές ότι η Ελληνική Επανάσταση, υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού, αφού οδήγησε μετά από 400 χρόνια βάρβαρης σκλαβιάς, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και υπήρξε κορυφαίο γεγονός για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Σήμερα 200 χρόνια μετά, θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό τους Έλληνες του 21, που έδιωξαν από τα άγια ελληνικά χώματα το βάρβαρο κατακτητή με αγώνες και θυσίες, στο Μανιάκι, στο Κούγκι, στο Μεσολόγγι, στα Δερβενάκια, στα Ψαρά και παντού στη στεριά και στη θάλασσα.
Να θυμόμαστε ότι η αγάπη και η προσφορά στην πατρίδα είναι χρέος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ό,τι παραλάβαμε από τη βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά της λαμπρής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από την Ελλάδα των αγώνων του 21, των Βαλκανικών πολέμων, του Πόντου, της Μικρασίας, της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου, ούτε ένα μέτρο γης λιγότερο.

Ας αφυπνιστούμε ειρηνικά κι ας ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας με βάση τις αναλλοίωτες αξίες του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού.

Εμείς εδώ από τα ιστορικά Μέγαρα την γενέτειρα του Βύζαντα, του Θέογνι, του Ευπαλίνου και του Ευκλείδη, στέλνουμε το μήνυμα να κρατήσουμε ψηλά την πατρίδα μας με ενότητα και εργασία στο δρόμο των αρετών ενός περήφανου λαού, που δίδαξε παγκόσμια, αρχές, αξίες, δημοκρατία, πολιτισμό και επιστήμες.
Ας κρατήσουμε στις καρδιές μας τη φλόγα του αγώνα και της θυσίας του Κανάρη, του Ανδρούτσου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα κι όλων των ηρώων αγωνιστών του ΄21.

Η 25η Μαρτίου με τα μεγάλα διαχρονικά μηνύματα και το «Ελευθερία ή Θάνατος» μας δείχνει τον δρόμο, που πρέπει να βαδίσουμε και τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής ιστορίας και της πατρίδας μας με ενότητα, αγώνα, αξιοκρατία και πίστη στον Θεό. Ζήτω η 25η Μαρτίου».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button