Επιστολή Κλ. Βαρελά για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Επιστολή του επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», Κλεάνθη Βαρελά,

Θέμα: Σίτιση αδέσποτων ζώων

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η χώρα και ο δήμος μας περνούν κρίσιμες στιγμές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι πολίτες βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση που χρειάζεται ομολογουμένως υπομονή και δύναμη ψυχής.

Αυτές τις δύσκολες ώρες αξίες όπως ο εθελοντισμός και ο αλτρουισμός πρέπει να αναδειχθούν και να κυριαρχήσουν ώστε να βγούμε αλώβητοι από την μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Όπως γνωρίζεται έχω αναδείξει και αναδεικνύω πολλάκις, δημόσια, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στα όρια του δήμου Μεγαρέων, όντας και μέλος της επιτροπής για τη διαχείριση του προγράμματος των αδέσποτων ζώων.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου 2020 ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί θα δίνεται βεβαίωση μετακίνησης (η οποία ήδη βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) σε αυτούς που επιθυμούν να σιτίσουν αδέσποτα ζώα, καθώς και ότι επιτρέπεται με σχετική βεβαίωση η μετάβαση σε κτηνίατρο.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάστε:

Με δεδομένα τις συνθήκες που επικρατούν, την μεγάλη έκταση του δήμου Μεγαρέων και τον μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων που υπάρχουν και περιφέρονται πεινασμένα με κίνδυνο να επιτεθούν στους ελάχιστους πολίτες που κυκλοφορούν, κυρίως στις πόλεις και τους οικισμούς, προτίθεστε να οργανώσετε και να στηρίξετε δίκτυο εθελοντών που θα αναλάβουν την σίτιση τους;

Επίσης σας ενημερώνω ότι προσωπικά ως επικεφαλής, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και μέλη του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», επιθυμούμε να βοηθήσουμε ενεργά στη σίτιση αδέσποτων ζώων, πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Θεωρώ ότι αυτές οι ώρες απαιτούν λίγα λόγια και πολλές πράξεις.

Με τιμή,
Βαρελάς Ι. Κλεάνθης
Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button