Επαναλειτούργησαν κανονικά τα σχολεία του δήμου με rapid test στους εκπαιδευτικούς

Τη Δευτέρα ξεκίνησαν κανονικά τα σχολεία στο δήμο Μεγαρέων κι έγιναν rapid Test σε εκπαιδευτικούς των δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφικών παιδικών σταθμών, όπως ενημερώνει δελτίο τύπου από το δήμο Μεγαρέων. Και συγκεκριμένα:

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των σχολικών μονάδων (παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά) σε όλη τη χώρα και προφανώς και στο δήμο Μεγαρέων.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Η λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφικών παιδικών σταθμών του dήμου μας ξεκίνησε κανονικά δίχως προβλήματα.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, να εφαρμόζονται τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής και μουσικών οργάνων, κλπ.

Επίσης, διευκολύνουμε, όπου είναι απαραίτητο την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων πρόληψης κυρίως για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων, που συνοδεύουν τα παιδιά, αφού υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, καθώς και για χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, στις σχολικές μονάδες, όπου υπάρχουν.

Τη Δευτέρα το εκπαιδευτικό προσωπικό δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφικών και παιδικών σταθμών υποβλήθηκαν σε rapid test για τον κορωνοϊό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Μεγάρων.

Παράλληλα θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας, ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button