Μήνυμα του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου

Την προσεχή Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η νέα σχολική περίοδος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με οδηγούς και συνοδοιπόρους τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, τα νεαρά παιδιά μας, οι μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, ξεκινούν ένα νέο, υπέροχο ταξίδι προς την μάθηση, την έρευνα, την γνώση και την αλήθεια.

 

Ένα ταξίδι παραγωγικό και ωφέλιμο, που θα δημιουργήσει τα πλέον ισχυρά θεμέλια για την υπόλοιπη ζωή τους.

 

Ένα ταξίδι που θα τους προσφέρει πολύτιμα εφόδια παιδείας και συνάμα θα συμβάλλει στην κοινωνική ανατροφή τους, καλλιεργώντας αρετές, αρχές, ιδέες, ήθος και άλλες υψηλές αξίες, που τόσο ανάγκη έχει διαχρονικά η κοινωνία και η πολιτεία μας, όπως πολύ σοφά έλεγε ο αρχαίος Έλλην φιλόσοφος Πυθαγόρας: “Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά”, δηλαδή “Θεμέλιο κάθε πολιτείας, είναι η ανατροφή των νέων”.

 

Στο ταξίδι αυτό, μόνιμος αρωγός θα εξακολουθήσει να είναι ο Δήμος, βεβαίως πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, ώστε να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και η διάθεση για μάθηση, όλων.

 

Εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και καλή δύναμη στους δασκάλους, καθηγητές και γονείς, από τα βάθη της καρδιάς μου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button