Ενέργειες Κλ. Βαρελά για την 24ωρη επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» και ο επικεφαλής του Κλεάνθης Βαρελάς προβαίνουν σε ενέργειες όπως αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιτευχθεί η 24ωρη επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Οι προσπάθειες και ο αγώνας για να επανέλθει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων πρέπει να είναι συνεχής μέχρι τον τελικό στόχο. Είναι χρέος κάθε εκλεγμένου σε όποια θέση ευθύνης και να βρίσκεται, να συμβάλει προς την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό.

Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» παρευρίσκεται χωρίς διάκριση σε κάθε δράση και πρωτοβουλία οποιουδήποτε συλλογικού φορέα της περιοχής μας εφόσον παραμένουν μακριά οι ιδεολογικοί και κομματικοί χρωματισμοί. Παράλληλα ως πολιτικός φορέας, με εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα του δήμου μας, θεωρούμε υποχρέωση μας να παρέμβουμε όπου αυτό είναι εφικτό, όσο δυναμικά και αν χρειάζεται.

Μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιούνται για το μείζον θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 κατέθεσε στη γραμματεία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη επιστολή σχετική με την τροποποίηση του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Μεγάρων από τις 14 Ιουνίου που έχει ως αποτέλεσμα την μη 24ωρη λειτουργία του. Η επιστολή παρατίθεται στο τέλος του παρόντος δελτίου Τύπου όπως ακριβώς παραδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε.

Στη συνέχεια την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο κ. Βαρελάς συναντήθηκε με τον νέο διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων – στην οποία υπάγεται το Κέντρο Υγείας – κ. Χρήστο Ροϊλό παρουσία του πρώην δημάρχου Ελευσίνας και νυν περιφερειακού συμβούλου κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου. Ο κ. Ροϊλός ανέφερε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και σύντομα θα δοθεί η απαιτούμενη λύση.

Ως πολιτικός φορέας και στο μέτρο που μας αναλογεί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που γίνεται από κάθε φορέα του δήμου Μεγαρέων ώστε η φωνή των οργισμένων και ανήσυχων πολιτών να φτάσει εκεί που χρειάζεται και το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει όπως πριν. Είναι βέβαιο ότι ο λαός βιώνει μία απαράδεκτη κατάσταση που δεν του αρμόζει και δεν φέρει ευθύνη για αυτό. Οι όποιες ευθύνες θα αναζητηθούν στο μέλλον, όταν θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε την επιστολή:

ΠΡΟΣ
τον εξοχότατο πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Μέγαρα, 11 Οκτωβρίου 2019

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή λαμβάνω την τιμή να απευθυνθώ σε εσάς για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί το δήμο Μεγαρέων, αφορά το σύνολο του πληθυσμού καθώς και των επισκεπτών, και έχει δημιουργήσει ανησυχίες αλλά και κοινωνικές αντιδράσεις.
Ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα” και λόγω της πολυετούς ενασχόλησης μου στην τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης, θεωρώ ύψιστο χρέος μου να συμβάλλω στην επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει από τις 14 Ιουνίου 2019 και αφορά στην τροποποίηση του ωραρίου του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με αποτέλεσμα την διακοπή της 24ωρης λειτουργίας του.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετίζεται με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού απουσία του οποίου δεν μπορεί να καλυφθεί το πρόγραμμα των εφημεριών σε 24ωρη βάση. Ένας βασικός λόγος στον οποίο οφείλεται η υποστελέχωση είναι τα συνεχή κρούσματα βίας και εγκληματικότητας που έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι κατά καιρούς από παραβατικές κοινωνικές ομάδες.
Ο πληθυσμός και η έκταση του δήμου Μεγαρέων, καθώς και η χιλιομετρική απόσταση του πλησιέστερου εκάστοτε εφημερεύοντος νοσοκομείου, καθιστούν την ύπαρξη δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την παροχή υπηρεσιών αυτής προς τους πολίτες υποχρεωτική 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η λειτουργία βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, οι χιλιάδες εκδρομείς και παραθεριστές κατά τη θερινή περίοδο, η συνεχής και έντονη αγροτική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς και η καθημερινή αθλητική δραστηριότητα πολιτών και αθλητικών σωματείων, είναι επιπλέον λόγοι που χωρίς αμφισβήτηση επιβάλλουν την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η απουσία και η υπολειτουργία των κρατικών δομών διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες και δεν επιτρέπει τυχόν αναπτυξιακούς σχεδιασμούς. Όταν αυτό έχει να κάνει με την πρόσβαση στη δημόσια υγεία προστίθενται αισθήματα ανησυχίας και φόβου. Σε περίπτωση δε που συμβούν μη αναστρέψιμα γεγονότα που σχετίζονται με τις απούσες και υπολειτουργούσες κρατικές δομές τότε οι συνέπειες ίσως να μην είναι πλέον αντιμετωπίσιμες.

Κύριε πρόεδρε,
Η προηγούμενη κυβέρνηση με την απραξία και την αδιαφορία της ευθύνεται για την σημερινή υπολειτουργία και εν τέλει υποβάθμιση της μοναδικής δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχή μας.
Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων πρέπει να επανέλθει το συντομότερο στους κανονικούς ρυθμούς, δηλαδή να προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες όλο το 24ωρο. Σας μεταφέρω την ανησυχία αλλά και την αγανάκτηση μιας ολόκληρης κοινωνίας που θεωρεί ότι είναι αποκομμένη από τον κρατικό μηχανισμό και απομακρυσμένη από το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, της υγείας.
Στηριζόμενος στην ευαισθησία σας σε θέματα δημόσιας υγείας και δημόσιας ασφάλειας, σας ζητώ να πράξετε όσα απαιτούνται ώστε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση και να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε πολίτη της κοινωνίας του δήμου Μεγαρέων.
Με εκτίμηση και ευχαριστίες.

Κλεάνθης Ι. Βαρελάς
Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”
Πρώην Αντιδήμαρχος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button