Άγγ. Μακρυγιάνης: «Μέγαρα – Νέα Πέραμος ένας δήμος που περνά η μισή Ελλάδα και δεν τον ξέρει κανείς!»

Άρθρο – επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων «Όμορφες Πόλεις», Άγγελου Μακρυγιάννη, που αφορά την απουσία εξωστρέφειας του δήμου Μεγαρέων, αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων.

Από εσωστρέφεια πάμε πάρα πολύ καλά. Η σημερινή διοίκηση πιστεύει ότι ζει σε μία επαρχεία των Άλπεων στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας με Ελβετίας. Εάν συζητήσεις με τους φίλους αρμόδιους υπεύθυνους τομέων καθαριότητας, πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής ανάπτυξης, οικονομικών, τεχνικών έργων κ.ά. θα αισθανθείς μαζί τους, την ώρα που συζητάς, ότι ζούμε πραγματικά σε μία ονειρεμένη και πρότυπη περιοχή.

Είμαι σίγουρος ότι οι κύριοι αυτοί ότι λένε το πιστεύουν κιόλας! Δυστυχώς μετά από λίγο φεύγοντας και απομακρύνεσαι καταλαβαίνεις που πραγματικά βρίσκεσαι.

Βγαίνοντας από το «διοικητήριο», συγγνώμη, δημαρχείο, βλέπεις δυτικά έναν μαύρο καπνό να από το γνωστό λόφο Στίκα και στρίβοντας το κεφάλι σου αριστερά διακρίνεις έναν άλλο μαύρο καπνό από τα γνωστά παλικάρια του Βλυχού μας. Όπου καίνε αυτά ό,τι δεν μπορούν να πουλήσουν, ή ό,τι θέλουν να εξαφανίσουν, ακριβώς μπροστά στην εθνική οδό. Τα σκουπιδόμπαζα και τα εκατοντάδες ιδιωτικά και μη «πράσινα σημεία» κρυφά ή φανερά βρίσκονται όπου και αν κοιτάξεις. Βέβαια εάν έχεις την ατυχία να φυσάει κάνα ανατολικό ή βόρειο αεράκι εκεί είναι να βάλεις τη μάσκα του ΡΒΧΠ που φορούσαμε στις ασκήσεις του στρατού. Η αχώνευτη κοπριούλα μας πλούσια σε αμμωνία, μιας και λείπει από το χώμα μας, προσφέρεται δωρεάν και χωρίς ίχνος φιλότιμου σε όποιον ενδιαφέρεται ανεξέλικτα.
Οι δρόμοι για τρίτο χρόνο είναι αποκλεισμένοι. Έργα με ρυθμούς Βιετνάμ μετά τον πόλεμο με την Αμερική, γιατί και αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει μεγάλες προόδους από τότε. Γεφύρια πεσμένα, μουσεία αποκλεισμένα, οδικό δίκτυο επαρχιακής κεντρικής Αφρικής μόνο για οχήματα βουνού αγωνιστικού τύπου ή να πληρώνει κάποιος άλλος για την συντήρηση τους. Σήμανση που για καλή μας τύχη δεν αναγράφει Μίλια Ανά Ώρα… αλλά ευτυχώς ζούμε όλοι μας στην εποχή που μας οδηγεί η Google και τουλάχιστον κάποιος άλλος που κατάφερε να φτάσει έβαλε ένα σημάδι και το βλέπουμε οι υπόλοιποι. Τελικά πόλεις κατάλληλες μόνο για συνθήκες καραντίνας από φονικούς ιούς.

Προ ημερών βρήκα ως ένθετο σε Κυριακάτικη εφημερίδα ένα περιοδικό 100 EXPERIENCES του γνωστού travel.gr, με τους 100 προορισμούς για την Ελλάδα μας. Με χαρά το ξεφύλλισα αναζητώντας τη κοσμική μας Νέα Πέραμο, τη κοσμοπολίτικη Κινέτα μας, το παραθεριστικό Αλεποχώρι μας, την πανέμορφη Πάχη μας, τα υπέροχα Μοναστήρια μας, τα ιστορικά εκκλησάκια μας, την Βαρέα μας, τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου με το ιστορικό μας Τοίχος, το γνωστό σε όλους Κτήμα Κανιάρη (πρώην Εύχαρις), τα Μουσεία μας Αρχαιολογικό Μεγάρων και Σκιρώνειο, Γεράνεια όρη, κ.ά. που εμείς καλά γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς κανείς άλλος. Με μεγάλη απογοήτευση για άλλη μία φορά διαπίστωσα ότι δεν κατοικώ στα σύνορα Ιταλίας Ελβετίας αλλά στα Μέγαρα της Αττικής που περνά η μισή Ελλάδα και από την εικόνα και την μυρωδιά το μόνο που κάνουν όλοι είναι να πατάνε γκάζι για να περάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν. Στο περιοδικό, αλλά και στον ιστότοπο travel.gr με πάνω από 400 προορισμούς, αναγράφονται η Ελευσίνα, τα Μεσόγεια, ο Μαραθώνας, Παραλία Μυλοκοπή Λουτρακίου. Δήμος Μεγάρων – Νέας Περάμου ο μέγας Απών!

Τελικά σε λίγο καιρό δεν θα μπορέσετε να πείσετε ο ένας τον άλλο μιας και αρκετοί σας έχουν ήδη αποχωρήσει, γιατί ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός έχει πλέον πειστεί για το έργο σας.

Ο Θεός να μας βοηθήσει να μην μας βρει άλλη κακουχία, αυτή την τελευταία χρονιά που διοικείτε, τουλάχιστον να περισωθεί ότι μας έχει απομείνει για να το αναπτύξουμε στο μέλλον. Ένα μέλλον που θέλει σκληρή δουλειά από ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο του περισσότερο από την καρέκλα και το κλιματιζόμενο γραφείο που θα πάρουν. Ανθρώπους που θα είναι όλη την ημέρα μαζί με τις υπηρεσίες στα έργα, στην καθαριότητα, στις πόλεις, στους οικισμούς, στην παραλία, στο κάμπο, στα ρέματα, στα υπουργεία, στη βουλή, στην περιφέρεια αναζητώντας λύσεις, προγράμματα, και προπάντων να πούμε στα ΜΜΕ ότι υπάρχου τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button