Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Το αντίο ενός «χρήσιμου» Δημάρχου στους υπαλλήλους του Δήμου

Ο κ. Σταμούλης κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου σήμερα στις 1μμ στο Στρατουδάκειο πολιτιστικό κέντρο, να τους ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους στο πολύ μεγάλο έργο που έπραξε η διοίκηση του σ΄αυτά τα 4 χρόνια και να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του μείζονος σημασίας θέματος που απασχολεί και θα απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα την τοπική κοινωνία, αυτό της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Επικαλέστηκε ένα πρόσφατο έγγραφο του ΕΔΣΝΑ που απεστάλη στο Δήμο μετά από σχετικό ερώτημα του δήμου, το οποίο απαντάει στην ερώτηση αν ο ΕΔΣΝΑ έχει πάρει απόφαση για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Φυσικά ο αρμόδιος υπάλληλος και η Αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ απαντούν ότι «δεν έχει ληφθεί κάποια Απόφαση Οργάνων του ΕΔΣΝΑ για χωροθέτηση εγκαταστάσεων στο εν λόγω ΕΑΛΜ (Εξοφλημένο Ανενεργό Λατομείο – Μεταλλείο)».
Μα φυσικά θα απαντούσε κατ΄αυτό τον τρόπο ο ΕΔΣΝΑ, αφού όπως γνωρίζουμε η απόφαση χωροθέτησης των νέων ΧΥΤΥ θα ληφθεί με νομοθετική ρύθμιση της Βουλής. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Σταμούλης.
Στο ίδιο έγγραφο παρακάτω αναφέρονται τα εξής: «όπως γνωρίζετε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ με την αριθμ. 343/2017 Απόφαση της έχει εγκρίνει κατ΄αρχήν το σχέδιο της υπηρεσίας για τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν τα Εξοφλημένα Ανενεργά Λατομεία-Μεταλλεία της Αττικής, στην κατασκευή υποδομών για την, σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ, διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Όπως επίσης γνωρίζετε, το ΕΑΛΜ Σταμέλου περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα 19 ΕΑΛΜ της Αττικής που διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά καταλληλότητας».
Και καταλήγει:
«Ο ΕΔΣΝΑ, όπως έχετε διαπιστώσει και στην περίπτωση της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Μεγάρων, αλλά και στις συζητήσεις για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων (ΜΕΒΑ) Μεγάρων, επιδιώκει μαζί με τους ΟΤΑ να προχωρήσει σε προτάσεις και αποφάσεις. Όχι ερήμην. Όχι απέναντι τους».
Από αυτή την τελευταία παράγραφο αποκαλύπτεται από τον ΕΔΣΝΑ ακόμα ένα σοβαρό ατόπημα του κ. Σταμούλη.
Αποδεικνύεται ότι ο κ. Σταμούλης έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ για την κατασκευή ΜΕΒΑ στα Μέγαρα και δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο!
Την αναφορά αυτή συνοδεύει η ξεκάθαρη δήλωση του ιδίου σήμερα στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου, ότι πράγματι έχει συζητήσει και έχει συμφωνήσει για την κατασκευή ΜΕΒΑ στα Μέγαρα!
Βεβαίως ο ΕΔΣΝΑ επιδιώκει μαζί με τους ΟΤΑ να προχωρήσει σε προτάσεις και αποφάσεις. Το έπραξε με την επιστολή της κ. Δούρου προς τον κ. Σταμούλη στις 26/10/2017.
Στην επιστολή αυτή, αφού ξεκινούσε με τη φράση «Αγαπητέ Γρηγόρη» ανέλυε όλο το σχεδιασμό για τις χωροθετήσεις ΧΥΤΥ στην Αττική και του ζητούσε να καταθέσει τις απόψεις του ως εμπλεκόμενος Δήμος στη δημόσια διαβούλευση, η οποία έληγε στις 3/11/2017.
Επομένως ο ΕΔΣΝΑ έκανε αυτό που έπρεπε.
Όμως ο κ. Σταμούλης τι έκανε;
Πήρε τα έγγραφα που έλαβε, τα απέκρυψε και δεν έπραξε τίποτα!
Το κυριότερο, δεν ενημέρωσε κανένα ή σχεδόν κανένα!
Η απόκρυψη εγγράφων και η μη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση για τη χωροθέτηση των ΧΥΤΥ στην Αττική, από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνεται κατάλληλο ανενεργό λατομείο στα Μέγαρα, αποτελεί συναίνεση στην ενδεχόμενη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Ο κ. Σταμούλης συναίνεσε με τη σιωπή του και αυτό είναι πολύ χειρότερο από μια υπογραφή, γιατί σε τελική ανάλυση όποιος υπογράφει έχει και το θάρρος της γνώμης του.
Ας αφήσουν λοιπόν οι ομόσταυλοι του τα περί παραίτησης τους εφόσον υπάρξει έγγραφο που να έχει υπογράψει ο κ. Σταμούλης.
Ο κ. Σταμούλης υποχρέωσε το μοναδικό ακροατήριο στο οποίο μπορεί να επιβληθεί λόγω θέσεως, τους υπάλληλους του δήμου, να τον ακούσουν και μάλιστα δεν επέτρεψε ερωτήσεις!
Αν συνδυάσουμε την κίνηση αυτή με την αγωνιώδη προσπάθεια να καλύψει με ένα άσημο έγγραφο τα παραπτώματα στα οποία έχει υποπέσει βάσει των αποκαλυπτικών εγγράφων που παρουσιάστηκαν στην κοινή συνέντευξη της αντιπολίτευσης από τον κ. Κλεάνθη Βαρελά, αντιλαμβανόμαστε όλοι σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει.
Έχει περιέλθει σε φάση πανικού και αυτό αποδεικνύεται από την ομολογία του στους εργαζόμενους ότι έχει μιλήσει και έχει αποδεχθεί την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων στα Μέγαρα, χωρίς να ενημερώσει κανένα!
Ο κ. Σταμούλης είπε πρόωρα αντίο στους εργαζόμενους του δήμου μετά τον απολογητικό λόγο του.
Να πάτε στο καλό κ. Σταμούλη.
Δεν θέλουμε ούτε εσάς ούτε τα σκουπίδια σας!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button