Αποθήκη στα Μέγαρα λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο και διακινητήριο παράνομων τσιγάρων

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και του Τ.Α. Μεγάρων, το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, κάνοντας έφοδο σε αποθήκη  στην περιοχή των Μεγάρων βρήκαν φορτηγό φορτωμένο με παράνομο εμπόρευμα τσιγάρων, τα οποία υπολογίζεται ότι ήταν περισσότερα από 300.000 πακέτα. Επίσης στο χώρο ήταν τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και επικαλέστηκαν την ιδιότητα των καθαριστών του χώρου.

Η αποθήκη φαίνεται ότι είχε νοικιαστεί και λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο και διακινητήριο παράνομων τσιγάρων. Τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να επιτύχουν τις ενοικιάσεις των απαραίτητων χώρων, έβαζαν ανθρώπους με πλαστά στοιχεία να παρουσιαστούν στους ιδιοκτήτες. Οι οποίοι, σύμφωνα με την προανάκριση, δεν αποτελούν τον πυρήνα της οργάνωσης, αλλά είναι αυτοί που φαίνονταν ως νόμιμοι εκπρόσωποι.

Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες φαίνεται να καλύπτονται κάτω από φαινομενικά νόμιμες επιχειρήσεις, που είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους. Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούν μη προκλητικά αυτοκίνητα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να μην κινούν υποψίες για την παράνομη δράση τους.

Υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους, από φόρους ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης η υπόθεση σχετίζεται με τον εντοπισμό αποθήκης με 3 τόνους λαθραίο καπνό στις 7 Ιουλίου 2018.

Προανάκριση διενεργείται από το Τ.Α. Μεγάρων ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button