Μαζί με Όραμα: Ταμειακά αποθέματα Δήμου Μεγαρέων

Δικαίωση του Κλεάνθη Βαρελά για ακόμα μια φορά σε πολύ κρίσιμο θέμα των ταμειακών αποθεματικών του Δήμου Μεγαρέων

Εξαιρετικά πρόθυμος φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Μεγαρέων Κος Γρηγόρης Σταμούλης στο να διατεθούν τα αποθεματικά του Δήμου Μεγαρέων στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην τράπεζα της Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου, στο θέμα που έφερε η σημερινή διοίκηση για «Άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων και ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την κίνηση του λογαριασμού», ο Κλεάνθης Βαρελάς πρότεινε αναβολή του θέματος γιατί υπήρχαν εξελίξεις, με συναντήσεις και αντιδράσεις από όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, Δημάρχους και Περιφερειάρχες, να μη μεταφέρουν τα αποθεματικά στην τράπεζα της Ελλάδος.

Αντιδράσεις από όλους τους Δημάρχους με εξαίρεση τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη. Η απόφαση για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι ενάντια σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα, είναι ενάντια της αυτοτέλειας και αυτονομίας των Δήμων.

Ο κ. Σταμούλης επέμεινε και παρέβλεψε την πρόταση του Κλεάνθη Βαρελά για αναβολή. Την επομένη, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν και δικαίωσαν για ακόμα μια φορά την πρόταση του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Μεγαρέων Κλεάνθη Βαρελά.

Η κυβέρνηση έκανε «πίσω», ο κ. Σταμούλης «μπροστά» στο να διαθέσει τα αποθεματικά του Δήμου Μεγαρέων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Την 13η Φεβρουαρίου, μετά από τις αντιδράσεις των δημάρχων -πλην κ. Σταμούλη-, η κυβέρνηση πήρε «πίσω» στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, που είχαν την 13η Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αποφασίστηκε να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου 2019 η υποχρέωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική για τους Δήμους.

Τι θα κάνει σήμερα ο κ. Σταμούλης; Θα ακούσει την πρόταση του κ. Βαρελά και δεν θα προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμού και μεταφορά του αποθεματικού του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος; Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα…

Ο Δήμος Μεγαρέων πρέπει να προχωρήσει #mazimeorama

Παρόμοια άρθρα

Back to top button