Κλ. Βαρελάς: Να ζητηθεί παράταση διαβούλευσης για τις υδατοκαλλιέργειες

Κλ. Βαρελάς: Να ζητηθεί παράταση διαβούλευσης για τις υδατοκαλλιέργειες

Εν μέσω θερινής περιόδου και λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανάρτησε δημόσια διαβούλευση για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών. Είναι βέβαιο ότι το κράτος έχει και πρέπει να έχει συνέχεια και όσα σχεδιάζονται πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις λόγω της εκλογικής διαδικασίας. Μπορεί οι ιθύνοντες του υπουργείου να έπραξαν ορθά αλλά το λαλίστατο γραφείο τύπου του δήμου Μεγαρέων αυτή τη φορά σιώπησε, προφανώς επηρεαζόμενο από τη θερινή ραστώνη.

Η δημόσια διαβούλευση διήρκεσε 45 ημέρες και η διοίκηση του δήμου Μεγάρων δεν προχώρησε σε κάποια ενημέρωση προς τους αιρετούς, τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς ώστε να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις σχετικά με το νέο χτύπημα που θα δεχτεί η περιοχή μας από μία επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν της αρμόζει.

Το όραμα μας είναι ένας δήμος που θα αναπτύσσεται με τρόπο που θα προστατεύονται και θα προβάλλονται τα κάλλη του και η ιστορία του. Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που επηρεάζει την αισθητική και κυρίως αλλοιώνει ή/και επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον δεν θα πρέπει να γίνεται πλέον δεκτή στην περιοχή μας.

Στις 31 Αυγούστου εστάλη επιστολή από τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθη Βαρελά προς το δήμαρχο Μεγαρέων κ. Σταμούλη που περιείχε πρόταση να υπάρξει αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης. Παραθέτουμε την επιστολή:

Κύριε δήμαρχε,
Στις 11 Ιουλίου 2019 στον ιστότοπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=232 αναρτήθηκε Δημόσια διαβούλευση για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στην ΠΑΥ Β7 (Μέγαρα) της Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Η διατύπωση των απόψεων επί της εν λόγω διαβούλευσης προς την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υ.Π.ΕΝ. (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11, Τ.Κ. 114 73 Αθήνα, sec.dipa@prv.ypeka.gr) πρέπει να γίνει εντός 45 ημερών, προθεσμία που έληξε στις 25 Αυγούστου 2019.
Δεδομένου ότι δεν υπήρξε δημόσια ενημέρωση από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου Μεγαρέων ώστε να υπάρξει συμμετοχή στη διαβούλευση και λόγω του ότι το χρονικό διάστημα που διήρκεσε ήταν ανάμεσα στις δημοτικές εκλογές και στην ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, είναι επιβεβλημένο να ζητηθεί χρονική παράταση έπειτα από σχετικό αίτημα που θα γίνει από εσάς προς το αρμόδιο υπουργείο.
Ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» θα καταθέσει στη δημόσια διαβούλευση την άποψη του τεκμηριωμένα έτσι όπως αυτή έχει προκύψει από τις συζητήσεις ανάμεσα στα εκλεγμένα και μη μέλη του, και θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών επιτροπών.
Στη διάθεση σας.

Με τιμή,
Κλεάνθης Βαρελάς
δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”

therealstory-728×90

Σχετικά άρθρα

To megaratv.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.
Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.