Γ. Τσίπρας: «Φαίνεται πλέον να μην ελέγχεται αποτελεσματικά η διάδοση του κορωνοϊού σε Στρατόπεδα και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων»

Δελτίο τύπου που αναφέρεται σε κοινή δήλωση του τομεάρχη και αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα απεστάλη, το οποίο αναφέρει:

Παρά τις διαβεβαιώσεις, φαίνεται πλέον να μην ελέγχεται αποτελεσματικά η διάδοση του κορονοϊού, σε Στρατόπεδα και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ζητάμε να επανασχεδιαστούν και να βελτιωθούν επειγόντως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργών και των Επιτελείων, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγείου του Υγειονομικού Σώματος, με την Επιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τον ΕΟΔΥ.

Ζητάμε επίσης άμεση ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, να κηρύξουν υγειονομικό συναγερμό στα Στρατόπεδα, στις Σχολές και στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το οφείλουν στους στρατεύσιμους, στα στελέχη όλων των βαθμών και στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και στις οικογένειές τους, οι οποίες δικαίως ανησυχούν.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button