Μαζί με όραμα: Περιβαλλοντικό έγκλημα από την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων

Ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα από την διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων

Είναι πλέον εμφανές ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές του Μαΐου η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος κ. Σταμούλης αποκτά περισσότερο θράσος και κυνισμό.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Κλεάνθης Βαρελάς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου ανέδειξε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που συνέβη στον χώρο των παλιάς Ελαιουργικής στο δρόμο προς το Πέραμα Μεγάρων. Εκεί που η πινακίδα ενημερώνει ότι πρόκειται για χώρο αθλητισμού και αναψυχής. Με πρωτοβουλία του αρμόδιου επί της καθαριότητας αντιδημάρχου κ. Φυλακτού και σε γνώση του δημάρχου, έτσι όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, έγινε πρόχειρη εναπόθεση απορριμμάτων στο έδαφος στην πίσω πλευρά του οικοπέδου ώστε να μην είναι ορατά από τους διερχόμενους. Η φωτογραφία που κατατέθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης και αντίγραφο της μοιράστηκε στους επικεφαλής των συνδυασμών, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Δυστυχώς για τη διοίκηση τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό ειδικά όταν αυτό έχει επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Η ενέργεια αυτή έθεσε τους εργαζόμενους σε κίνδυνο και αποτελεί ένα ακόμα κακό δείγμα του πως αντιμετωπίζει το περιβάλλον ο κ. Σταμούλης και οι συνεργάτες του.

Είναι πολύ αργά για να προτείνουμε σε μία απερχόμενη δημοτική αρχή τι θα μπορούσε να πράξει ώστε να αποφευχθεί το έγκλημα που τελέστηκε. Το βέβαιο είναι ότι υπήρχε τρόπος η προσωρινή εναπόθεση να ήταν λιγότερο έως καθόλου βλαβερή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρελάς θέτει τέτοιου είδους θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας την ανάδειξη της χωματερής στο Ακρογιάλι της Νέας Περάμου λίγα μέτρα από την παραλία.

Όταν η θητεία του κ. Σταμούλη δύναται να χαρακτηριστεί ως «θητεία των μικρών χωματερών» αυτός ηδονίζεται να συγκρίνει όσα απαράδεκτα γίνονται επί των ημερών του με όσα συνέβησαν επί προηγούμενων διοικήσεων. Είναι εμφανές πλέον ότι αυτή η σύγκριση κρύβει την αδυναμία και την μετριότητα της πολιτικής του.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα που δεν απαιτεί μόνο τις στοιχειώδεις γνώσεις αλλά και ευαισθησία. Και το σίγουρο είναι ότι απαιτεί σοβαρότητα, ουσιαστικές ενέργειες και όχι ανούσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την απόσπαση συγχαρητηρίων.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Κύριος Δήμαρχος είναι να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες μας γι’ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα και να ζητήσει αμέσως την παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κ. Φυλακτού.

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού «Μαζί με όραμα»

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button