Γιώργος Μπερδελής: Η συλλογικότητα στην πράξη

Οι θέσεις ευθύνης θα κατανεμηθούν με συλλογική απόφαση

 

Φίλες και φίλοι,

Για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα χρειάζεται να εμπνεύσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας. Η εποχή του αρχηγικού μοντέλου πολιτικής λειτουργίας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η λήψη αποφάσεων από τον έναν και η επιβολή τους στους υπολοίπους είναι ένα μοντέλο που έχει αποτύχει. 

 

Τώρα επιλέγουμε συνειδητά τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων και παρεμβάσεων στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Δεσμευόμαστε δε, ότι αυτή την επιλογή θα την διατηρήσουμε και μετά τις εκλογές.

 

Γιατί επιλέγουμε τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ;

 

1ον ) Για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του δημότη στη διαμόρφωση του προγράμματος μας. Κάθε συμπολίτης που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο καθίσταται συμμέτοχος της νέας προσπάθειας. Η πολυφωνία αποτελεί βασική αρχή κάθε συλλογικότητας.

 

2ον ) Για να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας όλες τις πολύτιμες προτάσεις και να επενδύσουμε στην αξία της γνώσης με στόχο την αποτελεσματική διοίκηση. Οι θέσεις-προτάσεις μας αποτελούν τομές για την κοινωνική και πολιτική οργάνωση της πόλης, δίνοντας προοπτική δικαίου και ισότητας. 

 

Τώρα, η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ στην πράξη:

 

Απόφαση-δέσμευση:

 

Η κατανομή των θέσεων ευθύνης στη διοίκηση (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων) θα γίνει κατόπιν απόφασης των μελών του ψηφοδελτίου από κοινού, εκλεγμένων και μη, με κριτήρια ουσίας και όχι επικοινωνιακά. Παρότι ο σχετικός Νόμος δίνει τη δυνατότητα στο Δήμαρχο να ορίζει τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα αυτά, πιστεύουμε ότι μια τέτοια επιλογή για συλλογική απόφαση δημιουργεί προϋποθέσεις επιλογής των ικανότερων συνεργατών που θα ηγηθούν τις προσπάθειας ανασυγκρότησης της διοίκησης και του τόπου.

 

Θα ενεργοποιηθεί, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία επιλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ώστε η επιλογή να προκύψει από συλλογική απόφαση και όχι από την επιβολή της Δημοτικής Αρχής. Ο θεσμός αυτός είναι υψίστης σημασίας για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης των σχέσεων μεταξύ Δήμου και δημότη

 

Χωρίς αναβολή όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και τα μέλη των συνδυασμών να τοποθετηθούν δημόσια και να συνταχθούν με τις θέσεις αυτές. Η συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο αποτελεί για μας πάγια θέση και απάντηση, στις παρασκηνιακές συμφωνίες και τις δόλιες υποσχέσεις καιροσκοπικού χαρακτήρα. ΤΩΡΑ να κάνουμε, το μεγάλο βήμα που προς  τον πολιτικό πολιτισμό.

 

ΤΩΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ & ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button