Μαζί με Όραμα: «Όλοι μαζί στον αγώνα για να αποκτήσει ο Δήμος μας φυσικό αέριο»

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»:

Στην εποχή μας τα ενεργειακά θέματα είναι πρώτα στην ατζέντα κυβερνήσεων και όλων όσων ασκούν εξουσία ανά τον κόσμο. Επί πολλές δεκαετίες δε τα κράτη συγκρούονται μεταξύ τους για να κυριαρχήσουν και να εξασφαλίσουν ενεργειακές πηγές για τους πολίτες τους. Η ενέργεια είναι απαραίτητη για να κινήσει την κοινωνίες και να τις οδηγήσει στην ευημερία και την ανάπτυξη.

Εδώ και πολλά χρόνια η χώρα μας έχει αποκτήσει ένα τεράστιο δίκτυο φυσικού αερίου που τροφοδοτεί επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Στην περιοχή μας έχουν την τύχη (κατά άλλους την ατυχία) να φιλοξενούμε τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Η μικρή αυτή νήσος του κόλπου των Μεγάρων είναι μια πονεμένη ιστορία που όποιος τη σκαλίσει θα βρει πληγές, λάθη και ευθύνες.

Μπορεί ο δήμος να βρίσκεται μία ανάσα από τη Ρεβυθούσα αλλά δεν απολαμβάνει τα προνόμια του φυσικού αερίου που αποτελεί ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο. Πριν περίπου 15 χρόνια όπου αγωγός φυσικού αερίου ξεκίνησε από τον τερματικό σταθμό, κατέληξε στην Κορινθία περνώντας μέσα από τα όρια του δήμου μας, ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να κατασκευαζόταν δίκτυο και εντός των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Παρά τις τότε γραπτές σαφείς δεσμεύσεις της ΔΕΠΑ για εξασφαλισμένα 3.000.000 ευρώ για κατασκευή δικτύου, το έργο δεν έγινε ποτέ. Οι προσπάθειες επί δημαρχίας του κ. Χρυσόστομου Σύρκου έπεσαν στο κενό και δεν είχαν την συνέχεια που απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η αρμόδια εταιρία ανακοινώνει προγράμματα ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου. Ποτέ δεν ήμασταν μέσα σε αυτά όπως δεν είμαστε και στο τελευταίο πρόγραμμα που αφορά στο διάστημα 2020 – 2024.

Ο σημερινός δήμαρχος κ. Σταμούλης, στην προσπάθεια του να «παίξει» επικοινωνιακά ένα θέμα που αρχικά προβλήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημοσίευσε εκ των υστέρων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι συναντήθηκε με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής κ. Χατζηγιάννη για την «προοπτική τροφοδοσίας του δήμου μας με φυσικό αέριο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Την ώρα που ξεκινούσε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, δελτίο Τύπου που αφορά στη συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Χατζηγιάννη στάλθηκε από το γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Παραβλέποντας τα επικοινωνιακά κόλπα, απορούμε γιατί μετά από 6 περίπου χρόνια αδιαφορίας της διοίκησης, με την φιλική πολιτικά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε πάντα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη δημοτική διοίκηση, οι οποίοι όμως αξιοποιήθηκαν κατά διάθεση, δεν ανακινήθηκε το θέμα της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις του δήμου μας. Η προβολή του θέματος από τον τοπικό Τύπο ήταν που θύμισε στον κ. Σταμούλη κάτι που είχε ξεχάσει ή μήπως τον ευαισθητοποίησε; Ή δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο; Το ξαφνικό ενδιαφέρον κάνει εντύπωση, ειδικά όταν η Ε.Δ.Α. Αττικής δεν ενδιαφέρεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα της, να υλοποιήσει έργο στην περιοχή μας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι αυτήν την περίοδο, με μία νέα κυβέρνηση που επενδύει στην ανάπτυξη και επιθυμεί έργα υποδομών, που η πλειοψηφία των βουλευτών της Δυτικής Αττικής ανήκουν στο κυβερνών κόμμα και έχουν σκύψει στα προβλήματα της περιοχής προσπαθώντας να συμβάλλουν στην επίλυση τους, είναι μια καλή στιγμή να απαιτηθεί η σύνδεση επιχειρήσεων και οικιών με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Ως δημοτικός συνδυασμός προσκαλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να αγωνιστούμε για να ενταχθεί και ο δήμος μας στο πενταετές πρόγραμμα 2019-2024 ανάπτυξης δικτύου ώστε κάθε δημότης του Δήμου Μεγαρέων να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα του οικονομικού και φιλικού στο περιβάλλον αυτού καυσίμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button