Δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Μεγαρέων

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Φυλακτός επισκέφτηκαν την Τρίτη 10 Οκτωβρίου το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Μεγάρων και μίλησαν στους μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης στο πλαίσιο των Δράσεων του Δήμου στα σχολεία για την Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης για τον Δήμο, εφαρμόζεται το Πρόγραμμα ανακύκλωσης για τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Μεγαρέων.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών του Δήμου Μεγαρέων, υλοποιείται με σημαντικές δράσεις στα σχολεία των Μεγάρων.

Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση του Δήμου έχει κηρύξει το έτος 2020 ως έτος ανακύκλωσης και οι δράσεις για την ενημέρωση των μαθητών ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Η Τρίτη 10 Μαρτίου, ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του προγράμματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων (Συγγρού).

Εκεί παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Φυλακτός και παρουσία του Διευθυντή του Σχολείου κ. Μιχάλη Ξυδιά και των δασκάλων τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για την σημασία και μεγάλη αξία, που έχει στη ζωή μας η «ανακύκλωση».

Στη συνέχεια το ίδιο έγινε και στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία του Διευθυντή κ. Χρήστου Ξηντάρα και των δασκάλων.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση τα νέα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ και τα Σχολεία κλείνουν για 14 ημέρες και προφανώς οι προγραμματισμένες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναβάλλονται μέχρι τις 24 Μαρτίου 2020.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button