Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής – Συσσώρευση σκουπιδιών στον Δήμο Μεγαρέων

48ωρη απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 23 και θα αφορά εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».
…Για την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.
»

Ανακοίνωση Δήμου Μεγαρέων:

Το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών, που έχει σημειωθεί στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων τις τελευταίες ημέρες οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός λόγω επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών που έχει κηρύξει η Π.Ο.Ε ΟΤΑ.

Για να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση γνωστοποιείται στους κατοίκους των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Κινέττας και όλων των οικισμών του Δήμου Μεγαρέων ότι θα πρέπει οι πολίτες να μην βγάζουν σκουπίδια στους δρόμους ανεξέλεγκτα, να χρησιμοποιούν τους κάδους όταν δεν είναι γεμάτοι και να μην ρίχνουν σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης, αλλά μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Το προσωπικό καθαριότητος του Δήμου φροντίζει σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Φυλακτός, παρακαλεί τους δημότες να δείξουν τη δέουσα προσοχή, κατανόηση με υπομονή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button