«Μαζί με Όραμα»: «Επιτέλους κύριοι της διοίκησης βάλτε τέλος στο συνεχές περιβαλλοντικό έγκλημα»

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα», το οποίο αναφέρεται στο πρόβλημα εναπόθεσης απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους, με εικόνες και φωτογραφίες από ανεξέλεγκτες χωματερές όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Εικόνες που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους, εικόνες ντροπής, εικόνες που απαξιώνουν ολόκληρες περιοχές και τους κατοίκους που ζουν σ’ αυτές και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Μπάζα, σκουπίδια, στρώματα, κλαδέματα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς αντικρίζει κάθε επισκέπτης στις πιο τουριστικές περιοχές του δήμου μας, στην Κινέτα και στο Αλεποχώρι όπως επίσης και στον κάμπο της Μεγαρικής γης, ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό.

Ανεξέλεγκτες χωματερές που κάθε μέρα μεγαλώνουν από ασυνείδητους οι οποίοι ηθελημένα εγκληματούν απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Ο στρουθοκαμηλισμός των υπευθύνων του δήμου μας που παρακολουθούν με απάθεια και συντελούν με πολλούς τρόπους στην ρύπανση αυτή πρέπει τώρα να σταματήσει.

Ο δήμος πρέπει να αναλάβει αμέσως τις ευθύνες του καθώς και την πρωτοβουλία αποκατάστασης όλων των περιοχών αλλιώς είναι συνυπεύθυνος για την άθλια αυτή συνεχιζόμενη καταστροφή.

Τα μεγάλα και όμορφα λόγια και οι συνεντεύξεις του δημάρχου ότι όλα στον δήμο μας είναι τέλεια μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορούμε να τα εκλάβουμε.

Η φύση είναι το μεγάλο μας σπίτι και απαιτεί τον απόλυτο σεβασμό από όλους μας.

Είναι αδιανόητο να ζητά η δημοτική διοίκηση μέσα από δελτία Τύπου, δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και φυλλάδια που συνοδεύουν τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΜ από τους πολίτες να σέβονται το περιβάλλον και η εικόνα σημείων του δήμου να είναι σαν αυτή που αποτυπώνει ο φακός.

Και μάλιστα τη στιγμή που κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων αφαιρέθηκαν από παντού σε μία νύχτα και το σύστημα αποκομιδής οργανικών αποβλήτων δεν λειτουργεί ορθά, παρά τη δωρεά ειδικού οχήματος και καφέ κάδων από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο δάσκαλος λοιπόν πρέπει πρώτος και καλύτερος να εφαρμόζει αυτά που διδάσκει.

Σημείωση: το υλικό που συνοδεύει το παρόν δελτίο είναι από το Αλεποχώρι (περιοχή Βιολέτα), στις 15 Νοεμβρίου 2020, την Κινέτα (μεταξύ σταθμού προαστιακού και εθνικής οδού και το γήπεδο) στις 17 Νοεμβρίου 2020 και από την φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 σε χωματερή πλησίον των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button