Κλεάνθης Βαρελάς: Η Διαχείριση των Αδέσποτων απαιτεί Προγραμματισμό

Ο δημοτικός σύμβουλος Κλεανθης Βαρελάς μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τα αδέσποτα ζώα:

Για πολλοστή φορά έθεσα στην 9η συνεδρίαση του 2018 του δημοτικού συμβουλίου το θέμα των αδέσποτων ζώων και κυρίως των αδέσποτων σκύλων. Η άνοιξη είναι μία εποχή που τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται και το μεγάλο πρόβλημα που ήδη υπάρχει γιγαντώνεται.

Η διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στο δήμο μας απαιτεί στοχευμένες ενέργειες, επαγγελματισμό και διαρκή εργασία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνονται πρόχειρες λύσεις με χαρακτηριστική αυτή της τοποθέτησης ταϊστρών σε διάφορα σημεία του δήμου οι οποίες σήμερα παρουσιάζουν εικόνες καταστροφής ή εγκατάλειψης. Οι οικονομικοί πόροι που διατίθενται για την διαχείριση των αδέσποτων δεν είναι ανεξάντλητοι και οι πολίτες ζητούν άμεση λύση.

Οι απαντήσεις που έλαβα στην επόμενη συνεδρίαση (10η) από τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Κορώση και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δήμα για άλλη μια φορά ήταν γενικές και είχαν δοθεί και παλαιότερα.

Έχοντας μελετήσει σε βάθος το θέμα, γνωρίζοντας τη νομοθεσία που ισχύει και με την εμπειρία που απέκτησα ασχολούμενος επι πολλά έτη, θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να δοθεί οριστική λύση είναι η συνεργασία με ειδικούς. Στη χώρα μας πολλές νόμιμες οργανώσεις δραστηριοποιούνται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε επίπεδο. Με πολύ μικρό κόστος και με πολλά ανταποδοτικά οφέλη αυτές οι οργανώσεις, στηριζόμενες κυρίως στην τεχνογνωσία τους και έπειτα στις υπηρεσίες του δήμου και τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας, προσφέρουν τεράστιο έργο και δίνουν λύση.

Ας δώσουμε τέλος στην προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ένα μείζον πρόβλημα και ας αφήσουμε πίσω μας την νοοτροπία που υποστηρίζει ότι όλα πρεπει να γίνονται από τις υπηρεσίες του δήμου. Η εποχή μας επιβάλλει σύγχρονο τροπο σκέψης. Η λύση δεν δίνεται με διάθεση ποσών που πάνε στον πάτο του βαρελιού αλλά μέσα από τη συνεργασία με μία οργάνωση. Ήδη αρκετοί δήμοι στην Αττική εφαρμόζουν αυτό το προγράμμα και απολαμβάνουν τα οφέλη που εχουν προκύψει.

Τέλος, είμαι έτοιμος να καταθέσω στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλες τις οικονομικές λεπτομέρειες. Και τότε οι πολίτες θα καταλάβουν πως δε χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος!

Κλεανθης Βαρελάς

Δημοτικός σύμβουλος

Πρ. αντιδήμαρχος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button