Γ. Στρατούρης: «Υπό δοκιμή η συνοχή και η ανοχή της κοινωνίας μας»

Άρθρο απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Μεγαρέων Γιώργος Στρατούρης , στο οποίο καταπιάνεται με τα τρέχοντα συμβάντα, ασκώντας τη δική του κριτική στη διοίκηση του δήμου:

Οι πράξεις και οι αποφάσεις του πολιτικού συστήματος κάθε βαθμίδας έχουν αντίκτυπο και σοβαρή επίδραση σε κάθε δομημένη κοινωνία και αποτελούν την κύρια και δημιουργική ουσία (υλικό) του κοινωνικού της οικοδομήματος.

Για τον λόγο αυτό ειδικά σε περιόδους μεγάλης και παρατεταμένης κρίσεως οι τοπικές αυτοδιοικήσεις θα πρέπει να στέκονται στο ΥΨΟΣ των περιστάσεων, να εγγυούνται την συνοχή της κοινωνίας και κυρίως ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ το κοινό περί δικαίου αίσθημα με τις αποφάσεις τους.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου της 10ης Νοεμβρίου κάθε άλλο παρά αυτό έγινε. Με το άρθρο μου αυτό επιθυμώ να αναφερθώ σε κάποια απ τα θέματα που συζητήθηκαν τα οποία με άγγιξαν πραγματικά και σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους και αντικατοπτρίζουν τον τίτλο του άρθρου μου αυτού.

Πρώτο θέμα το οποίο απορρέει απ την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί διαδοχικά η Ελληνική οικογένεια είναι η δεδηλωμένη αδυναμία εκατοντάδων μαθητών που σε συνθήκες lockdown οι γονείς τους αδυνατούν να αγοράσουν Ταμπλετ και σύνδεση ιντερνέτ, ώστε και οι μαθητές αυτοί να μπορούν να συμμετέχουν εξίσου στα υποχρεωτικά διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου τους.

Ζητήσαμε απ’ την Διοίκηση, επειδή η στιγμή το επιτάσσει να αναλάβει ο Δήμος μας το κόστος αγοράς των τάμπλετ αυτών των μαθητών που δεν έχουν τα στοιχειώδη για επιβίωση ώστε να αμβλύνουμε το πρόβλημα και να σταθούμε με ΑΝΘΡΩΠΙΑ έναντι των παιδιών αυτών, για να εισπράξουμε ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ απ’ τον κ. Δήμαρχο που υπέδειξε εαυτόν ως αναρμόδιο.

Δεύτερο θέμα που ήταν συγκλονιστικό, αποτέλεσε η πράξη του κου Σταμούλη να αποστείλει σε δημότες ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ που η κοινωνία απειλείται με ακραία φτώχεια που οικογένειες κινδυνεύουν να περιέλθουν σε συνθήκες ένδειας ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ δεκάδων χιλιάδων ευρώ με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ να καταβάλουν προκαταβολικά το 40% του συνολικού ποσού σε περίπτωση που επιθυμούν να κάνουν ένσταση . Σε γιαγιούλα με 400 ευρώ σύνταξη της ζητούν περί της 11.000 ευρώ όπως μου γνωστοποίησαν.

Βρισκόμαστε λοιπόν όπως όλοι βλέπουμε και κατανοούμε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές που πρέπει η τ. Αυτοδιοίκηση να αμβλύνει τα προβλήματα και όχι ΝΑ ΤΑ ΟΞΥΝΕΙ και οι παραπάνω πράξεις κάνουν ορατό ένα πολιτικό τοπίο στο οποίο επικρατεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Είναι πράγματι ουτοπία φίλες και φίλοι να προσδοκά κανείς καλύτερες μέρες με τέτοιες πρακτικές

Αποκορύφωμα της συνεδρίασης αποτελεί η συσχέτιση των 2 παραπάνω θεμάτων με την συμβολικής σημασίας 3η πράξη του έργου, όπου το θέμα είναι η ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ για ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Δηλαδή : α) εκτελούμε οικονομικά στέλνοντας τα ειδοποιητήρια αυτούς έμειναν άνεργοι και προέρχονται από 4 μνημόνια ζητώντας τους να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ. β) Δεν δίνουμε φράγκο για αγορά ταμπλετ των αποδεδειγμένα οικονομικά ασθενέστερων μαθητών γ) Δίνουμε όμως ΣΗΜΕΡΑ μηνιαία αποζημίωση στα δικά μας εκλεγμένα παιδιά.

Έχει σημασία το ύψος της σε μια εποχή κατάρρευσης της αγοράς με εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού ? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ
Σιγά το ποσό των 300 ευρώ άπαντα η διοίκηση έχοντας χάσει το μέτρο.

Ονομάζουν δε λαϊκισμό και μικροπολιτική οποιαδήποτε άποψη λέει πως όταν λες προσφέρω ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρέπει πράγματι όταν απαιτείται να προσφέρεις χωρίς ανταλλάγματα .
Είναι σπουδαία πράξη να υπηρετείς τον Θεσμό και όχι να υπηρετείς και να υπερασπίζεσαι την καρεκλά και τον μισθό .

Καλώ την διοίκηση
1. Να προχωρήσει όπως πολλοί Δήμοι της χώρας στην αγορά ταμπλετ για τους μαθητές που αδυνατούν και για τους οποίους έχουν στηθεί κουμπαράδες στην Ν.Πέραμο.

2. Να προχωρήσει σε απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου για αναπροσαρμογή της τιμής στο Ακρογιάλι στα σημερινά δεδομένα και να καθυστερήσει την αποστολή ειδοποιητηρίων έως την επαναλειτουργία επιχειρήσεων και καταστημάτων.

3. Να ανακαλέσει την απόφαση μισθοδοσίας αιρετού μέλους της έως ότου ομαλοποιηθεί εντελώς η κατάσταση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ
ΑΞ/ΚΟΣ Π.Ν ε.α ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button