Κλ. Βαρελάς: «Περιβαλλοντικό έγκλημα στα παλιά λατομεία Ρούσση.»

Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» για τη φωτιά που ξέσπασε στα παλιά λατομεία Ρούσση:

Ξημερώματα Τετάρτης 9 Οκτωβρίου η νότια πλευρά της πόλης ξύπνησε μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα από πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 5:00 στα ανενεργά λατομεία Ρούσση. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου οπότε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε να αποτρέψουν τα χειρότερα για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Την ώρα που εορτάζαμε την απελευθέρωση από την ιταλογερμανική κατοχή, μηχανήματα δούλευαν για να κρύψουν όσα δεν πρέπει να δουν αυτοί που θα ψάξουν.

Δεν πρόκειται για πυρκαγιά σε δάσος αλλά στον οικιστικό ιστό της πόλης των Μεγάρων. Τόνοι οικιακών απορριμμάτων, κλαδέματα και διάφορα μη αδρανή υλικά κάηκαν και μόλυναν την ατμόσφαιρα επηρεάζοντας επικίνδυνα και άμεσα την υγεία των κατοίκων.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τον διοικητή της Π.Υ. Μεγάρων κ. Καϊάφα ο οποίος του ανέφερε ότι το ανακριτικό τμήμα διεξάγει έρευνα από το πρώτο λεπτό και κατόπιν θα σχηματιστεί δικογραφία. Στη συνέχεια ο κ. Βαρελάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων και ενημέρωσε τον υποδιοικητή γενικά για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και ειδικότερα για το πρωινό συμβάν.

Σε μία εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα όλων των κυβερνώντων εμείς στο δήμο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις και περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για τους υπευθύνους που φροντίζουν επιμελώς να καλύπτουν τις “βρωμιές” τους και κατόπιν να κρύβονται, τα απορρίμματα δεν αναγράφουν την πορεία τους έως το ανενεργό λατομείο. Το “δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα” χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα για αυτούς που δημιούργησαν την μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε περιβαλλοντική ζημιά χωματερή στο ανενεργό λατομείο Ρούσση αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον πιστευτό στον κόσμο. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για το κάθε περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττουν και θα κριθούν από όλους μας.

Στο σημείο αυτό θα έπρεπε να είχαμε έναν χώρο πολιτισμού και όχι έναν χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων. Αυτό για να γίνει προϋποθέτει όραμα που η σημερινή δημοτική διοίκηση δεν διαθέτει και το αποδεικνύει καθημερινά. Άλλωστε εκτός από τις μεγαλοστομίες του κ. Σταμούλη στις πλατείες και τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων δεν ακούσαμε τίποτα προεκλογικά για σοβαρό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button