Μαρινάκης: Το πρόβλημα ΧΥΤΥ ακούει στο όνομα Σταμούλης

Μαρινάκης: Το πρόβλημα ΧΥΤΥ ακούει στο όνομα Σταμούλης

Μένουμε Σπίτι άρθρα 03

Ο κ. Σταμούλης, προδομένος από τον ίδιο τον εγωκεντρισμό του, προχώρησε σε μια αντισυνέντευξη, με σκοπό να παραποιήσει τα αληθινά γεγονότα και να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα, σχετικά με την αποδεδειγμένη συναίνεση του στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.

Παρουσίασε λοιπόν ένα έγγραφο που εστάλη από έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΕΔΣΝΑ ως απάντηση στο ερώτημα της διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων, αν έχει αποφασιστεί ο χώρος που θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ της δυτικής Αττικής.

Με την παρουσίαση αυτού του εγγράφου ο κ. Σταμούλης προσπάθησε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να στρέψει αλλού τη συζήτηση από την πραγματική κατεύθυνση.

Κανείς από τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί να ακούσει ότι θα χωροθετηθεί ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Σκοπός όλων των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης είναι να αγωνιστούμε και να καταφέρουμε να μην κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων τροπολογία η οποία θα θεσμοθετεί πλέον τους νέους ΧΥΤΥ στην Αττική, ένας από τους οποίους θα είναι στα Μέγαρα.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα Σταμούλης.

Είναι φοβερό, ο Δήμαρχος να έχει λειτουργήσει κρυφά και να έχει στρώσει το χαλί για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην πόλη των Μεγάρων.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης έλαβε γνώση έγκαιρα από την ίδια την Περιφερειάρχη κ. Δούρου, η οποία του απέστειλε στις 26/10/2017 προσωπική επιστολή αποκαλώντας τον «Αγαπητέ Γρηγόρη»!
Με την επιστολή αυτή, καθώς και αυτή που ακολούθησε και αφορούσε στην απόφαση 343/2017 του ΕΔΣΝΑ, ο Δήμαρχος είχε στα χέρια του όλα τα στοιχεία που μαρτυρούσαν την πρόθεση της κεντρικής διοίκησης για χωροθέτηση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.

Επίσης γνώριζε πολύ καλά ότι υπήρχε σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση, στην οποία, η κ. Δούρου τον καλούσε να συμμετάσχει και η οποία έληγε στις 3/11/2017.

Αντί λοιπόν ο κ. Σταμούλης να συγκαλέσει τότε άμεσα σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αντί να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να συγκαλέσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και να καταθέσει τις έντονες αντιρρήσεις του λαού που εκπροσωπεί στη δημόσια διαβούλευση, προτίμησε να τα «ξεχάσει» όλα αυτά και να βγει καμαρωτός στις παρελάσεις της Νέας Περάμου και των Μεγάρων δύο ημέρες μετά τη λήψη των επιστολών.

Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ προχωρημένη κατάσταση, γιατί οι αξιωματούχοι του ΕΔΣΝΑ μας κουνάνε το δάχτυλο και εκφράζουν την απορία τους για το Δήμαρχο, λέγοντας στο «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 14/10/2018 ότι:
«…όταν πριν από ένα χρόνο δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση των εξοφλημένων, ανενεργών λατομείων ως χώρων για διαχείριση απορριμμάτων και είχαν ενημερωθεί οι δήμοι, ο δήμος Μεγαρέων δεν αντέδρασε. Είναι απορίας άξιον γιατί διαμαρτύρονται σήμερα…»!

Με την αναφορά αυτή υψηλού αξιωματούχου του ΕΔΣΝΑ γίνεται αντιληπτό ότι ενώ μπορούσαν οι εξελίξεις να μας ακολουθούν, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι εμείς να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις, να τις φτάσουμε και να τις προσπεράσουμε, ώστε να μη συμβεί αυτό το κακό στον τόπο μας.
Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες η διαπαραταξιακή επιτροπή της αντιπολίτευσης θα παραστεί στην Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και θα συζητήσει ενδελεχώς την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον ΕΔΣΝΑ με την οποία τεκμηριωμένα, με βάση την κείμενη νομοθεσία, απορρίπτει τη δημιουργία ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να δεχτούμε μοιρολατρικά τις διαθέσεις της κεντρικής διοίκησης, οι οποίες στοχεύουν σε επενδύσεις υποβάθμισης του τόπου μας, επειδή υπάρχει ένας Δήμαρχος ο οποίος αδράνησε εσκεμμένα και εξαιτίας αυτής της αδράνειας υποφέρει αυτή τη στιγμή ο λαός.
Θα πολεμήσουμε γιατί το οφείλουμε στους δημότες μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Όσο για την απάντηση πεζοδρομίου του Δημάρχου, εξ΄ιδίων κρίνει τα αλλότρια αυτός και οι παρατρεχάμενοι του.
Η ΜΕΒΑ αναφέρεται γενικά στην copy paste(πιστή αντιγραφή) μελέτη που κατατέθηκε στο Δήμο από μελετητικό γραφείο και ο Δήμαρχος είχε την υποχρέωση
να ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Με τις ασυναρτησίες και τις εσκεμμένες ανακρίβειες δεν μπορεί να καλύψει την εγκληματική συναίνεση του στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.
Με τη συναίνεση του προσπαθούν να φέρουν τον καρκίνο στον τόπο μας! Όλα τα άλλα είναι λόγια της παρεούλας του, μέσα στο γυάλινο κόσμο που τον έχει εγκλωβίζει.

Ο Βασιλιάς που υποδύεται ο κ. Σταμούλης είναι γυμνός!
Το μόνο που μένει είναι η αποκαθήλωση. Σε λίγους μήνες έρχεται.

Related posts