Πόλ(ε)ις- Μεταμορφώσ(ε)ις 2018: «Ο Μέγαρος»

Στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων για δεύτερη χρονιά διοργάνωσαν δράσεις με τον τίτλο «Πόλ(ε)ις – Μεταμορφώσ(ε)ις».

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, μαθητές Δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό μουσείο Μεγάρων.
Ξεναγήθηκαν στο χώρο από την Αρχαιολόγο Χριστίνα Καζαζάκη, η οποία μετέφερε τα παιδιά σε μία άλλη εποχή παρουσιάζοντας τους τις ιστορίες των ευρημάτων.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν αφήγηση παραμυθιού με θέμα την ίδρυση της αρχαίας πόλης των Μεγάρων, που στηρίζεται στο μύθο του Μέγαρου και στη συνέχεια κλήθηκαν να δραματοποιήσουν το παραμύθι.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι της Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη, η οποία έκανε την αφήγηση του παραμυθιού. Την κα Κάρκα συνόδευσε ο εξαιρετικός κιθαρίστας Γιώργος Μαυροειδής, που έγραψε τη μουσική και τους στίχους που ακούστηκαν στην αφήγηση.
Επίσης βιολί και κρουστά έπαιξε η δίδα Αικατερίνη Μαυροειδή, καθώς και η μαθήτριά της, Υακίνθη Πολυχρονάκη.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Ταξίδεψαν στο παρελθόν, έπαιξαν, γέλασαν και διεύρυναν τους ορίζοντές τους λαμβάνοντας μέρος σε μία δράση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με καλλιτεχνικά στοιχεία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button