ΛΑ.Ε: «5ο εξευτελιστικό μνημόνιο, το χειρότερο μέχρι σήμερα»

Ανακοίνωση της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.:

«Η κυβέρνηση με το Eurogroup προέβη χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση σε ένα νέο πραξικόπημα κατάλυσης του Συντάγματος και κάθε ίχνους Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δέσμευσε την δημοσιονομική πολιτική της χώρας μέχρι το 2060, αναλαμβάνοντας την απαράδεκτη κα θλιβερή υποχρέωση να πραγματοποιεί η χώρα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2% τουλάχιστον του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Η χώρα μπαίνει έτσι σε ένα νέο μνημόνιο διαρκείας, σε μια σκληρή επιτροπεία και άγρια λιτότητα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Είναι θλιβερό ότι η μνημονιακή αντιπολίτευση είναι αρωγός αυτής της θλιβερής νεοαποικιακής συμφωνίας στο Eurogroup.

Η δόση των 8,5δισ που παίρνει με δόσεις η χώρα δεν αποτελεί σωτηρία για την Ελλάδα αλλά θηλιά που πνίγει ακόμα περισσότερο με δανειακές υποχρεώσεις τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Η δόση είναι σωτηρία για τους πιστωτές ,ενώ το ληστρικό και μη βιώσιμο χρέος παραπέμπεται με αόριστα ευχολόγια για τη λήψη ημίμετρων, αν και εφόσον κρίνουν σκόπιμο οι πιστωτές, μετά το καλοκαίρι του 2018, με τη λήξη του 3ου μνημονιακού προγράμματος.

Σήμερα γίνεται όσο ποτέ αναγκαία και επείγουσα η διέξοδος που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διακοπή αποπληρωμής και διαγραφή του χρέους, ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινό πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, προοδευτικών, δημοκρατικών και αντιμνημονικών δυνάμεων.»

Το γραφείο επικοινωνίας της Π.Ε. Μεγάρων – Ν.Περάμου της ΛΑ.Ε.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button