Αντώνης Χοροζάνης: Πανδημία – Διαχείριση – Υγεία – Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Δελτίο τύπου απέστειλε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα – Νέα Πέραμος, στο οποίο ο επικεφαλής Αντώνης Χοροζάνης, αναπτύσσει τις θέσεις του γύρω από την πανδημία και την προάσπιση της υγείας των πολιτών από τους βαθμούς διοίκησης της πολιτείας. Αναλυτικά:

Με πρωτοβουλία του Megara tv οργανώθηκε μια συζήτηση με θέμα «ΠΑΝΔΗΜΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με καλεσμένους το Δήμαρχο, τον κ. Κώτσηρα βουλευτή της ΝΔ, τον κ. Τσίπρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κοσμόπουλο Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου. Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι των επαγγελματιών, καθώς και ο κ.Παπαλευθέρης, γιατρός πνευμονολόγος.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Χοροζάνης προσπάθησε να συμμετέχει, αλλά για λόγους τεχνικούς δεν μπόρεσε, γι’ αυτό γραπτώς ενημερώνουμε τον λαό για την τοποθέτηση που ήθελε να κάνει καθώς και τα συμπεράσματα από αυτή την συζήτηση.

Πρώτο συμπέρασμα γενικό: όλοι προσπάθησαν να βάλουν επιφανειακά τα προβλήματα, δήθεν πως όλα είναι καλά, άλλα «παλεύουμε να γίνουν καλύτερα» λες και ήρθαν από άλλο πλανήτη, λες και δεν γνωρίζουν ότι:

Το Κέντρο Υγείας νοσεί βαρύτατα, ότι ο λαός για να κάνει τεστ πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ότι τα σχολεία δεν έχουν καθαρίστριες, αυτές που χρειάζονται σε συνθήκες πανδημίας, ότι το κράτος στον προϋπολογισμό του ’21 έχει μείωση 572 εκατομμύρια για την Υγεία.

Προσπάθησαν να πουν ότι όλοι «αγωνίστηκαν» για να λειτουργήσει το Κ.Υ. σε 24ωρη εφημερία , με ελλιπές βέβαια προσωπικό και ειδικότητες, αλλά δεν είπαν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις παραμονές των εκλογών το κλείσανε.

Δεν είπαν ότι την ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ μάζευε υπογραφές για την 24ωρη λειτουργία του έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 6000 υπογραφές.

Δεν είπαν πως οι μοναδικές συγκεντρώσεις που έγιναν και που είχαν μεγάλη επιτυχία ήταν αυτές που οργάνωσε το Σωματείο του Θριάσιου Νοσοκομείου.

Δεν είπαν βέβαια το κυριότερο, ότι επιβάλλεται σήμερα η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και δεν το είπαν γιατί είναι υπέρμαχοι της Υγείας -ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Λογότυπο, λογο Λαϊκή Συσπείρωση 2019

Όμως μίλησαν για την ατομική ευθύνη, για εθελοντισμό των γιατρών, όταν στην υγεία έχουμε εδώ και χρόνια έλλειμμα 30 χιλιάδες νοσηλευτικό προσωπικό μόνιμο και γιατρούς. Μίλησαν ακόμη για τους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε, όμως δεν είπαν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η κυβέρνηση δεν σταμάτησε να ψηφίζει αντεργατικούς νόμους και αντιλαϊκούς, όπως την κατάργηση του 8ωρου, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον νόμο για το πτωχευτικό δίκαιο κλπ.

Εάν ήθελαν να λύσουν πραγματικά τα μεγάλα αυτά προβλήματα θα έσκυβαν πάνω σε αυτά τα σημαντικά θέματα, όμως δεν το κάνουν, αφού υπηρετούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας. Έτσι ξέρουν πολύ καλά ότι:

Το πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας είναι χρόνιο γιατί καμιά κυβέρνηση δεν έκανε ουσιαστικά ποτέ τίποτα, ότι θα πρέπει άμεσα να έρθουν μόνιμοι γιατροί και προσωπικό, ότι με εθελοντές γιατρούς και επικουρικούς ή μεταφερόμενους δεν μπορεί ο λαός να έχει την Πρωτοβάθμια Υγεία που έχει ανάγκη.

Εάν δεν έρθουν γιατροί τώρα, δηλαδή χθες, την επόμενη περίοδο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και πάλι. Μέσα στο 2021 φεύγουν 3 γιατροί επικουρικοί, χθές έφυγε ο ακτινολόγος, τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όπως χρειάζεται και ουσιαστικά το Κ. Υ. δεν μπορεί να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει ήταν να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και όλος ο λαός να είχε δωρεάν πρόσβαση στα τεστ.

Είχαμε κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές… έπρεπε να γίνουν τεστ δωρεάν, να έχουμε πρόσθετες καθαρίστριες στα σχολεία. Πήρε ο Δήμος χρήματα για τον κορωνοϊό!

Που πήγαν; Γιατί δεν τα έβαλε για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και άλλα όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ που δίνονται στα σχολεία με το σταγονόμετρο, ενώ είναι πολλαπλάσιες οι ανάγκες;

Όσο η υγεία θα αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα, ο λαός δεν θα μπορεί να έχει την Υγεία που του αξίζει.

Γι’ αυτό δεν έχουμε Πρωτοβάθμια Υγεία, γι’ αυτό όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις οι κύριοι που συμμετέχουν μιλούν για τα πάντα εκτός για πρόσβαση όλου του λαού δωρεάν στην Υγεία όπως το δικαιούνται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button