Μαρινάκης: Τελικά πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα ο κ. Σταμούλης;

Σιγά – σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας σχετικά με τη προσαιγιάλωση και ακολούθως υπόγεια διέλευση του ευρωασιατικού καλωδίου από τα διοικητικά όρια του δήμου μας.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ημερίδα διαλόγου που θα γινόταν στις 9 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής!
Όπως δήλωσε ο ίδιος δεν αξιολόγησε ως ενδιαφέρουσα την πρόσκληση και έτσι δεν πήγε στην ημερίδα!
Αντιθέτως αξιολόγησε ως πολύ ενδιαφέρουσα την πρόσκληση της ΠΕΔΑ για συνεδρίαση στα Κύθηρα, στην οποία παραβρέθηκε, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το δημοτικό Συμβούλιο για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, αφού για τον κ. Σταμούλη ήταν ένα ακόμα ταξιδάκι αναψυχής.
Όμως ο κ. Σταμούλης παραπλάνησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση στις 7 Ιουνίου πήρε το λόγο προ ημερησίας διατάξεως και ανακοίνωσε ότι μόλις είχε ενημερωθεί από δημοσιεύματα ότι πρόκειται να προσαιγιαλωθεί το ευρωασιατικό καλώδιο στον Αη Νικόλα.
Η υπόθεση του επιβλαβούς καλωδίου είναι γνωστή από τον Ιούλιο του 2017, όταν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας με την αρ. πρωτ. 80442/19-07-2017 ΑΠΟΦΑΣΗ με θέμα «Καθορισμός της ημερομηνίας έναρξης της διαδικασίας χορήγησης των αδειών του έργου ¨Euroasia Interconnector¨ αποφάσισε την «…αποδοχή του φακέλου του έργου» και επιβεβαίωσε την ωριμότητα του «…προκειμένου να εισέλθει στη διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων αδειών για την υλοποίηση του»
Όρισε δε ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας χορήγησης των αδειών την 19/7/2017.
Η προθεσμία για τη χορήγηση του συνόλου των απαιτούμενων αδειών για την υλοποίηση του έργου δεν μπορεί να υπερβαίνει τον 1 χρόνο και 6 μήνες από την ημερομηνία αποδοχής του πλήρους φακέλου των αιτήσεων.
Σήμερα έχουν περάσει οι 12 από τους 18 συνολικά μήνες και η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών, η οποία ήταν υποχρέωση του φορέα υλοποίησης του έργου, έχει ήδη γίνει.
Μέσα στις υποχρεώσεις του φορέα ήταν η πραγματοποίηση διαβουλεύσεων στην Κύπρο, την Κρήτη και την Αττική.
Η ημερίδα διαλόγου για την Αττική έγινε στην Ελευσίνα στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, αλλά ο κ. Δήμαρχος όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν αξιολόγησε ως ενδιαφέρουσα την πρόσκληση και δεν παραβρέθηκε!
Τελικά πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα ο κ. Σταμούλης;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά από αυτή την ημερίδα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου δέσμευσε 1.850.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Μεγαρέων και πρόσφατα υποβλήθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση της μελέτης και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου του Δήμου Μεγαρέων, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ από επιχορήγηση του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, ευγενής προσφορά του ομοϊδεάτη του κ. Σταμούλη, Υπουργού κ. Σπίρτζη, υποψήφιου με το ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Μετά την έκταση που πήρε το θέμα και αφού ο κ. Σταμούλης αντιλήφθηκε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, για να ρίξει στάχτη στα μάτια προέτρεψε την εταιρεία «Euroasia Interconnector» να προχωρήσει σε νέα πρόσκληση ημερίδας διαλόγου για το θέμα του καλωδίου στις 23 Ιουλίου.
Από τα παραπάνω μόνο αφελής θα είναι όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο κ. Σταμούλης έχει ήδη συναινέσει στην προσαιγιάλωση και υπόγεια διέλευση του καρκινογόνου καλωδίου των 500 κιλοβόλτ(KV) από το Δήμο μας.
Σε ανταπόδοση του «καλού» που πρόσφερε με τη σιωπή και την απόκρυψη του μείζονος θέματος για τον τόπο μας από τους δημότες, ο κ. Σταμούλης πήρε ως δώρο συνολικά το ποσό των 4.350.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις από Περιφέρεια Αττικής και Κυβέρνηση.
Για «τριάκοντα αργύρια» και στο βωμό της επανεκλογής του, ο κ. Σταμούλης δεν υπολογίζει τίποτα!
Ούτε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους δημότες και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας η διέλευση ενός καλωδίου γιγαντιαίας τάσης(500 κιλοβόλτ) και τεράστιας εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου είναι μια ακόμα μετά το μπλοκάρισμα του ΓΠΣ, την προκλητική αδράνεια για το αγκυροβόλιο, την αποσιώπηση της πρόθεσης του ΔΕΣΦΑ για οδική μεταφορά με τεράστια βυτιοφόρα του υγροποιημένου αερίου από τον προβλήτα της Ρεβυθούσας σε όλη την Ελλάδα, την επιδότηση ενοικίου στους Ρομά των παραπηγμάτων του Βλυχού, την απαξίωση του Δημοτικού Γηροκομείου, το φιάσκο του πεζόδρομου της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο, το σκάνδαλο της εκμίσθωσης των Δημοτικών Σφαγείων, τη ρύπανση του περιβάλλοντος με τις ατελείωτες χωματερές και τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αυτές και την αχαρακτήριστη αμέλεια έγκαιρου ψεκασμού για τα κουνούπια, με αποτέλεσμα την πρόσφατη εμφάνιση κρουσμάτων μηνιγγοεγκεφαλίτιδας στην περιοχή μας από τη νόσο του «Δυτικού Νείλου».
Σύμφωνα με τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά ο κ. Σταμούλης δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι χρήσιμος για τον Δήμο.
Σύμφωνα με τη συνολική εικόνα της τετραετίας που πέρασε, ο κ. Σταμούλης δεν επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιος.
Αρκετή «χρησιμότητα» μας χάρισε. Μας αρκεί!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button